T’agrada una bona amanida Cèsar clàssica? A nosaltres també! Malauradament, sovint em decebo quan n’agafo una de feta. Tot i així, encara ho faig, sempre esperançada per aquesta salsa cremosa, brillant i rica que complementa perfectament el pollastre cruixent, els crostons perfectament torrats i el parmesà salat picant. Aquí teniu una recepta per satisfer aquests desitjos. A les nostres filles els encanta l’amanida César! Així que feliçment la mantenim al menú setmanal.
Hi ha molts retocs i lleugeres variacions en aquesta amanida tradicional. Originària de Tijuana, on el va fer a la taula Caesar Cardini, un immigrant italià propietari del restaurant a Mèxic. Es diu que el va crear sobre la marxa un 4 de juliol, ja que els subministraments de cuina es van esgotar. De vegades, sota pressió, es fa màgia!
Abans de començar, tingueu en compte que anem per la tradició, utilitzant anxoves i rovells d’ou. Si això no és el teu, cap problema! També trobareu una deliciosa recepta d’amanida Cèsar vegana a la web que potser preferireu.
La qualitat marcarà la diferència aquí, passant de només una amanida a una increïble amanida César. Anxoves senceres envasades amb oli d’oliva , ous frescos de granja, suc de llimona acabat d’esprémer i assegura’t que el teu oli d’oliva tingui bon gust! Fer els teus propis crostons és molt fàcil i addictiu!
Per 4-6 persones
Temps: 25 minuts
Ingredients:
Per l’Amanida
Per als Crostons
Per a la Salsa
Elaboració:
PAS 1: Feu els crostons. Talleu el pa a daus. Remeneu-ho en un bol amb oli d’oliva, sal i pebre al gust.
PAS 2: Coure al forn preescalfat a 175º, durant 20 minuts o fins que estigui cruixent i daurat.
PAS 3: Fem la salsa. Aixafeu l’all i la sal fins que estiguin trencats i sucosos.
PAS 4: Afegiu-hi les anxoves, triturant amb l’all fins que es formi una pasta.
PAS 5: Afegiu-hi els rovells d’ou, el suc i la ratlladura de llimona, el dijon, el worchestshire i el pebre negre. Combina a fons.
PAS 6: Aboqueu oli d’oliva a la barreja tot batejant, a poc a poc fins que l’amaniment estigui suau i emulsionat.
PAS 7: Feu l’amanida. Col.loqueu la romana picada en un bol.
PAS 8: Afegiu-hi l’amaniment al gust, el parmesà ratllat, el julivert i un parell de crostons. Podeu decorar, també, amb rodanxes de llimona. Afegiu pebre negre i sal al gust. Mesclar i servir.
Bon profit!