Arròs de bacallà i coliflor

Li vaig agafar aquesta recepta de la llibreta de la mama. Tenia una pinta amb els ingredients que porta. Ella la va treure del Sr. Lladonosa, que sortia a la tele, però jo ja no ho vaig veure.

Per a 4 persones
Temps: 45 min.
Ingredients: 

  • – 1 ceba gran
  • – 1 tomàquet gran
  • – Arròs rodó (1 tassa per persona i una mica més)
  • – 1 coliflor
  • – 1 tall de llom de bacallà desalat
  • – Picada: 1 all, safrà i 4 o 5 ametlles torrades
  • – Aigua (2 tasses per persona i una mica més)  i oli.

Elaboració:

PAS 1:  Prèviament hem de desalar el bacallà, canviant-lo d’aigua 2 o 3 cops. Del dia abans al menys.

PAS 2:  Primer es fa un sofregit fosc de ceba i tomàquet. Es prepara l’arròs que necessitarem i la coliflor la deixem neta i tallada a bocinets petits.

PAS 3:  Esqueixa el bacallà per fer l’arròs.

PAS 4:  Un cop fet el sofregit s’hi afegeix l’arròs i l’aigua bullint, la coliflor i la picada. I quan faltin 10 minuts hi afegim el bacallà. L’arròs son 14 minuts, primer fort que agafi el bull i després s’afluixa. Passat el temps s’apaga el foc i es tapa amb un drap net i es deix reposar 5 minuts més.

Bon Profit!