Com comences el teu dia? Ioga i meditació? Una mica de running? Tranquil? Amb quietud? Escrivint en un diari? O cap de les anteriors?
Una pràctica en constant evolució ha d’estar present. Començar el matí amb un temps reflexiu tranquil és molt important. Despertar-se aviat et pot animar a escriure i inspirar energia intencionada per fomentar idees, plans i objectius. La casa està tranquil·la i en silenci, no hi ha sons als carrers i la tranquil·litat de l’embolcall del matí fomenta la reflexió, l’escriptura o només ser …
Els meus matins, si m’agafen en cap de setmana, solen consistir a escriure. Tinc molta energia creativa i intencionada durant les hores del matí. Esmorzo ben aviat i després em preparo un cafè davant el teclat de l’ordinador, em poso música de meditació, normalment índia bansuri i em deixo anar. També he trobat que són uns moments de reflexió, que es converteixen en una petita meditació per a mi.
Us animo a establir una intenció, que podria ser un petit apunt al diari. Un dels que sempre trobo útil és escriure una llista d’agraïment. Una altra anotació al diari pot ser: “Què he après aquesta setmana o de què vull obtenir més informació?”. El fet de parar-te, pensar-hi i escriure-ho t’omple d’una energia molt potent.
Els matins més freds sovint ens porten la necessitat d’aliments més càlids. Un bol d’avena calenta ple d’ingredients saludables a base de plantes fa que pugueu començar un dia encantador.
Vegana, sense gluten
Per 1 persona
Temps: 20 minuts
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Afegiu tots els ingredients a la cassola amb 3/4 d’1 tassa d’aigua i deixeu-ho bullir.
PAS 2: Baixeu el foc i deixeu-ho coure a foc lent durant 5 minuts.
PAS 3: Remenar i servir.
Aquesta recepta també està molt bona quan s’afegeix una miqueta de llet no làctia a la barreja abans de cuinar-la.
Un inici saludable al matí ens anima a sintonitzar el que necessitem durant la resta del dia i a trobar moments de tranquil·litat per recarregar-nos, recordant que podem ser productius sense sentir-nos angoixats.
Gaudeix d’aquesta civada sana i càlida mentre et sents connectat a la terra dels de l’inici del dia.
Bon profit!
La civada té gluten. Està bé assabentar-se bé abans de fer certes afirmacions. Si els que busquen receptes sense gluten per moda, cap problema, però per les persones celíaques, fer-los creure que poden consumir civada (ordi) els pot provocar greus problemes de salut.
Gràcies per refer la classificació.
Bona tarda Marta. El problema està en la traducció. En català “avena” és diu civada i “cebada” es diu ordi. De totes maneres ho he afegit a la recepta per no crear malentesos. I sóc celíaca de fa molts anys. Igualment moltes gràcies per l’apunt.