Aquesta recepta me la van explicar fa molts anys. La salseta queda increible, suques i resuques.
Per 16 persones
Temps: 1 hora
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Bullir els cargols: Posar-los ben nets a l’olla amb l’aigua freda, llorer, bitxo i 2 nyores. Coure a foc lent. Així els enganyem i no s’amaguen. Quan es cremen volen sortir i llavors els espenyem a dintre i de seguida que siguin morts pujem el foc i els bullim 3/4 d’hora. Tirem l’aigua bruta.
PAS 2: Escalivem les 2 tomaques, els pebrots i els alls.
PAS 3: Ratllem les 4 cebes i fem un sofregit.
PAS 4: Quan sigui daurat tirem la cansalada tallada a dauets i la llangonissa.
PAS 5: Al cap d’una estona la tomaca ratllada i al cap d’una estoneta més el xoriçet vermell.
PAS 6: Quan siguin fets hi afegim la picada: tomaca, all, bitxo, 1 o 2 tassetes de vi blanc, les ametlles picades i aigua si fa falta i ho passem per la batedora. Ho afegim al sofregit junt amb les herbes aromàtiques, els pebres i finalment els cargols bullits.
PAS 7: Ho deixem fer xup-xup fins que està fet. Ja es veu, agafa consistència i un color lluent.
Bon Profit!