Cargols amb picada

Aquesta recepta me la van explicar fa molts anys. La salseta queda increible, suques i resuques.

 

Per 16 persones
Temps: 1 hora
Ingredients:

  • -4 kg de cargols Bové
  • -4 cebes
  • -800 gr. de tomàquet ratllat
  • -Bitxo, llorer i 2 nyores
  • -Per la picada:
    • -2 tomaques
    • -2 caps d’all
    • -4 bitxos
    • -Vi blanc
    • -200 gr ametlles torrades
  • -Sal i oli
  • -Pebre negre
  • -Pebre vermell picant
  • -Herbes aromàtiques: llorer, farigola, romer
  • -Llangonissa amb pebre
  • -Xoriçet vermell
  • -Cansalada

Elaboració:

PAS 1: Bullir els cargols: Posar-los ben nets a l’olla amb l’aigua freda, llorer, bitxo i 2 nyores. Coure a foc lent. Així els enganyem i no s’amaguen. Quan es cremen volen sortir i llavors els espenyem a dintre i de seguida que siguin morts pujem el foc i els bullim 3/4 d’hora. Tirem l’aigua bruta.
PAS 2: Escalivem les 2 tomaques, els pebrots i els alls.
PAS 3: Ratllem les 4 cebes i fem un sofregit.
PAS 4: Quan sigui daurat tirem la cansalada tallada a dauets i la llangonissa.
PAS 5: Al cap d’una estona la tomaca ratllada i al cap d’una estoneta més el xoriçet vermell.
PAS 6: Quan siguin fets hi afegim la picada: tomaca, all, bitxo, 1 o 2 tassetes de vi blanc, les ametlles picades i aigua si fa falta i ho passem per la batedora. Ho afegim al sofregit junt amb les herbes aromàtiques, els pebres i finalment els cargols bullits.
PAS 7: Ho deixem fer xup-xup fins que està fet. Ja es veu, agafa consistència i un color lluent.

Bon Profit!