De cargols de mar n’hi ha de molts tipus, segurament tant o més com n’hi ha de terra. El cargol més reconegut i potser més buscat és el cargol de punxa, o punxenc. Aquests els prepararem per una mariscada.
Per a 4 persones
Temps: 25 min.
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Es netegen els cargols esbandint-los tantes vegades com us sembli, contenen molta sorra. El cargol viu en fons fangosos o sorrencs i per tant és fàcil que quan l’adquirim encara contingui sorra al seu interior. Cal netejar-lo introduint-lo en un perol amb abundant aigua freda (hi podeu afegir gel) i salada. Removeu els cargols i canvieu l’aigua dues o tres vegades, fins que observeu que no resta sorra al fons del perol, i deixeu-lo en la mateixa aigua salada durant unes hores, i a la nevera, fins que l’hagueu d’utilitzar. Abans de cuinar-lo és recomanable que l’esbandiu amb abundant aigua sense sal.
PAS 2: Submergir-los en abundant aigua salada i freda amb la fulla de llorer, el prebre negre en gra i l’all i encendre el foc. Un cop arrenqui el bull deixeu que coguin entre 10 i 12 minuts si són de mida regular (entre 2 i 4 cm) i augmenteu el temps fins a 18 o 20 minuts si són més grossos. Prepareu un bol amb aigua salada i gel i refredeu-los al moment per aturar la cocció i evitar que es sobrecoguin i s’encongeixin. Guardeu-los en la mateixa aigua fins que els consumiu, no més d’un dia a la nevera.
PAS 3: Per fer la salsa agafem un bol i fem una vinagreta amb l’oli, la mostassa, una mica de suc de llimona i pebre blanc
Bon Profit!