Confitura de taronja

Aquesta recepta és de la mama. La va treure fa uns anys d’uns amics que ténen francesos a qui van portar taronges de casa i ells li van regalar un pot de confitura que havien fet amb les taronges que li havia portat. Es van passar la recepta d’un llibre francès i us puc assegurar, i totes les que l’hem probat, que és la millor confitura casolana que hi ha de taronja!

Temps: 1 hora
Ingredients:

  • – 1kg i 1/2 de taronges
  • – 300 gr de llimones
  • – Aigua
  • – 1 kg i 1/2 de sucre
  • – 1 sobre de gelatina Royal amb gust de llimona

Elaboració:

PAS 1: Per tenir èxit amb aquesta recepta es necessita al voltant d’1 kg i mig de taronges i 300 gr de llimones (et surten de 7 a 10 pots de conserva).

PAS 2: Pelem les taronges. De la pell, sense la part blanca, separarem 150 gr i la tallarem en juliana. (a tiretes molt fines)

PAS 3: En una olla gran posem aigua a bullir i hi posem la pell tallada en juliana. La fem bullir a foc lent amb 1/2 litre d’aigua durant 15 minuts.

PAS 4: Deixarem netes les taronges de pell blanca i també pelarem les llimones. Pelades i netes ens han de sortir 300 gr de llimones.

PAS 5: Tallarem la fruita en trossos petits i en treurem les llavors. Ho pesarem i entre taronges i llimones n’hem de fer 1 kg i 300 gr.

PAS 6: Afegirem la fruita a l’olla i ho bullirem tot 20 minuts a foc lent, remenant suaument amb una cullera de fusta.

PAS 7: Pesarem 1kg i 1/2 de sucre. Separarem 2 cullerades de sucre que barrejarem amb un sobret de gelatina royal amb gust de llimona. Espolvorejarem aquesta mescla i ho farem bullir 3 minuts remenant suaument. Afegirem la resta del sucre i farem que arrenqui el bull. Remenant constantment ho farem bullir 3 minuts.

PAS 8: S’hauran d’eliminar les impureses que queden a la superfície.

PAS 9: En calent ja podem omplir els pots, tapar i posar de cap per avall perquè facin el buit.

Si seguiu la recepta sense modificar res, us asseguro que us quedarà una confitura deliciosa!

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.