Corona d’arròs amb musclos

Aprofita si vas al mercat i compra musclos per fer aquest plat. L’èxit és assegurat! Ah, no agafis musclos de roca que són massa petits i no queden sencers per fer aquesta recepta.

Per 4 persones
Temps: 1:45 min
Ingredients:

  • – 400 gr d’arròs
  • – 1 kg de musclos
  • – 1 ceba gran
  • – 4 alls
  • – 1 fulla de llorer
  • – 40 gr de maizena
  • – Sal i oli
  • – Un polset de pebre vermell
  • – 100 cc de llet


PAS 1: Bull l’arròs amb els alls i a mitja ebullició afegeix una mica de sal. Un cop fet esbandeix amb aigua perque perdi tot el midó.

PAS 2: Unta un motlle de corona amb una mica d’oli i reparteix l’arròs i apreta’l bé.

PAS 3: Mentres, neteja els musclos i deixa’ls mitja hora en aigua i sal. Un cop nets possa’ls en una olla amb la fulla de llorer i un polsim de sal al foc, tapats. Un cop s’hagin obert reserva l’aigua a banda que l’hem de fer servir. Separa els musclos de les closques i reserva també.

PAS 4: Fem un sofregit amb la ceba. Un cop fet hi afegim la farina i un polsim de pebre vermell i fem com si vulguéssim fer una beixamel, però amb el caldo dels musclos.

PAS 5: Quan tenim la salsa feta hi afegim els musclos, li donem un tomb i hi afegim la llet. Mica a mica, que vagis veient com se la veu, igual que amb el caldo. Un cop quedi amb la consistència de salsa, no puré espès, ja es pot emplatar.

PAS 6: Girem el motllo i destapem la corona d’arròs. Al mig, amb comte anem afegint la salsa amb una cullera.

Jo no ho mesclo, deixo que s’ho façi cadascú. La salsa queda molt gustosa i si se’n posa molta igual és massa forta per la persona en concret, per això no ho barrejo.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.