Corona d’arròs amb xampinyons

Voliem provar de fer una recepta diferent amb arròs. La idea és un arrós blanc compactat en un motlle i fer un acompanyament melós que sigui vegetarià.

 

Per 4 persones
Temps: 1:45 min
Ingredients:

400 gr d’arròs

500 gr de xampinyons

1 ceba gran

4 alls

1 fulla de llorer

40 gr de maizena

Sal i oli

Un polsim de pebre vermell

100 cc de llet

200 cc de brou de verdures 


PAS 1: Bull l’arròs amb els alls i a mitja ebullició afegeix una mica de sal. Un cop fet esbandeix amb aigua perque perdi tot el midó.

PAS 2: Unta un motlle de corona amb una mica d’oli i reparteix l’arròs i apreta’l bé. Ò com en aquest cas que vaig fer porcions individuals.

PAS 3: Mentres, neteja els xampinyons i talla’ls a làmines. 

PAS 4: Fem un sofregit amb la ceba i els xampinyons. Un cop fet hi afegim la farina i un polsim de pebre vermell i fem com si vulguéssim fer una beixamel, però amb brou de verdures.

PAS 5: Quan tenim la salsa feta hi afegim el sofregit de xampinyons, li donem un tomb i hi afegim la llet. Mica a mica, que vagis veient com se la veu, igual que amb el caldo. Un cop quedi amb la consistència de salsa, no puré espès, ja es pot emplatar. Tingues una mica més de brou per si n’has d’afegir.

PAS 6: Girem el motllo i destapem la corona d’arròs. Al mig, amb comte anem afegint la salsa amb una cullera.

Jo no ho mesclo, deixo que s’ho façi cadascú. La salsa queda molt gustosa i si se’n posa molta igual és massa forta per la persona en concret, per això no ho barrejo.

Bon Profit!

image_print
Comparteix si t'agrada:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Català CA Español ES English EN Français FRDeutsch DE