Encara que al dia a dia funcionem amb un menú setmanal, quan anem a comprar els ingredients i sobretot el peix que el comprem el mateix dia que l’utilitzarem, modifiquem la recepta pels ingredients principals que trobem aquell dia a la peixateria. Aquests espaguetis anaven a ser de gambes i gírgoles i em va venir més de gust agafar escopinyes. Van quedar molt gustosos.
Per 4 persones
Temps: 20 min. + 30 min.
Ingredients:
Preparació:
PAS 1: Rentem bé les escopinyes i les posen en un bol amb aigua i sal durant 30 minuts que vagin acabant de perdre la brutícia que puguin tenir.
PAS 2: Tallem la ceba petita i la sofregim a la paella amb oli i sal.
PAS 3: Rentem i ratllem els tomàquets i els afegim al sofregit ja fet de la ceba.
PAS 4: Passats els 30 minuts esbandim les escopinyes i les posem en una paella al foc. A mesura que es vagin obrint les anem treient i reservant.
PAS 5: A banda posem aigua a bullir per la pasta amb sal i un rajolí d’oli. En quant arrenqui el bull afegim els espaguetis i els deixem coure. Un cop fets els posem en un colador i els refredem amb aigua freda perque perdin el midó.
PAS 6: Un cop fet el sofregit de tomàquet i ceba hi afegim les escopinyes i els hi acabem de fer dos tombs. Afegim julivert tallat ben petit per damunt i finalment la pasta. Remenem bé que quedin els gustos mesclats un parell de minuts i ja ho podrem servir. També podem servir la pasta al plat i afegir el sofregit amb les escopinyes per damunt.
Bon Profit!