Les fabades com passa amb totes les receptes, a cada casa varien uns ò d’altres ingredients o formes de cuinar.
Sóc catalana i no he d’anar a donar cap lliçó de com es fa una fabada. És una recepta que a casa ens agrada molt i nosaltres la fem així.
Per a 6 persones
Temps: 4 hores i mitja
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Posar tots els ingredients amb aigua freda i coure a foc lent. Direu: -On va aquesta beneita sense deixar amb aigua un dia els fesols?. També es pot fer així, però l’aigua ha de ser freda i s’ha de coure lentament perque no s’obrin els fesols.
Si decideixes fer-los amb els fesols estovats, posa’ls en aigua calenta.
PAS 2: Tardaràs el mateix temps coent-los durs que tous, perque els vaig coure tres hores i vaig tancar el foc, llavors ja fins l’endemà no vaig tornar a acabar de coure’ls i amb una hora vaig acabar. Es com si els hagués tingut en remull tota la nit, però amb el suquet de la fabada.
Posar tots els ingredients amb aigua freda i coure a foc lent. Direu: -On va aquesta beneita sense deixar amb aigua un dia els fesols?. També es pot fer així, però l’aigua ha de ser freda i s’ha de coure lentament perque no s’obrin els fesols.
PAS 3: Si no voleu que la butifarra no se us desfaci, espereu a posar-la vint minuts abans d’acabar de coure la fabada i quedarà sencera com amb el caldo amb l’escudella.
Us aviso que és un plat fort i s’ha d’estar bé de l’estómac que quedareu cremadets. Menjeu-vos la acompanyada d’un bon vi negre.
Bon Profit!