Aquest formatge parmesà vegà és increïblement deliciós! Té un gust tan semblant a la versió original que és molt difícil notar la diferència. Aquesta recepta és saborosa i molt fàcil de fer, saludable i llesta en molt poc temps.
Fer formatge vegà a casa sol ser més barat que comprar-lo a la botiga. A més, aquesta versió l’he fet amb anacards, llevat de cervesa o nutricional, sal i all, per la qual cosa és totalment sense conservants ni additius.
Tot i que aquest formatge no es fon, és perfecte per gaudir-lo escampat amb plats salats com la pasta, el forn, la pizza, les amanides… Sigues creatiu i afegeix-lo al que vulguis! Donarà als vostres àpats un sabor realment deliciós.
Aquesta recepta de formatge parmesà vegà és saborosa i molt bona. Per fer-lo només necessites una batedora, ingredients senzills i 5 minuts del teu temps. Obtindràs un deliciós formatge vegetal que farà que els teus plats siguin una altra cosa!
Aquest formatge sense lactis no conté ingredients frescos, de manera que es mantindrà força temps si s’emmagatzema correctament. Guardeu les restes en un recipient tancat a la nevera i es mantindrà durant setmanes.
Si, tu pots. No dubteu a utilitzar qualsevol tipus de fruita seca crua sense sal que tingueu a mà, encara que els anacards són la meva opció preferida. El millor és utilitzar fruits secs sense sal per a aquesta recepta, però si decidiu fer-ho amb salats, assegureu-vos d’utilitzar menys sal quan el prepareu.
Aquest formatge parmesà vegà no es fon, però és perfecte per incorporar-lo a moltes receptes diferents. Podeu utilitzar-lo per fer pesto vegà , espolvorear-lo sobre un plat de pasta de bròquil o una pizza vegana , o simplement afegir-lo a tots els vostres plats preferits.
Vegà, sense gluten
Per 16 cullerades
Temps: Temps total 5 minuts: Temps de preparació 5 minuts, Temps de cuina 0 minuts.
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Afegiu tots els ingredients a una batedora potent i bateu fins que quedin ben barrejats.
PAS 2: Serviu immediatament el vostre formatge parmesà vegà i gaudiu-ne amb els vostres plats preferits.
També podeu fer servir fruits secs torrats, però crec que aquesta recepta té un millor gust quan està feta amb fruits secs crus.
Afegiu les espècies, herbes o ingredients que vulgueu, com ara ceba en pols o llavors de carbassa.
He vist que algunes persones fan servir nous o ametlles, però jo no ho he provat mai.
Si pateixes al·lèrgies a fruits secs i vols una versió sense fruits secs d’aquesta recepta vegana de formatge parmesà, potser pots utilitzar cors de cànem o llavors de gira-sol crues com a substitucions dels anacards, però mai ho he fet d’aquesta manera.
No cal remullar els anacards, però no dubteu a fer-ho.
Aneu amb compte de no barrejar massa la mescla o obtindreu una textura cremosa, com la mantega d’anacard.
Bon profit!