Una recepta molt senzilla per fer galetes casolanes. Fa molts anys que la tinc, me la va passar una amiga quan les nenes eren petites. M’ha fet il.lusió trobar-la; la donava per perduda.
Per 1 plàtera
Temps: 20 min
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Passar tots els ingredients per l’Iber Gourmet. Estirar la massa al taulell i passar-hi el corró, després possa-hi film transparent pel damunt per poder fer les figures amb un acabat més arrodonit. Si us hi fixeu, a la foto es veu una galeta arrodonida i l’altra amb els cantos rectes. És la diferència de fer-ho amb el film.
La massa sembla impossible d’amassar, però tú insisteix. S’amassa amb la mà i la mantega millor que sigui pomada. Al taulell hi poso paper de cuina, la pasta al damunt i llavors hi passo el corró, perquè després no costa gens treure les galetes.
Et diría que triéssis motllos senzills com ara cors, rodones i flors, però la pasta queda molt espesa i crec que funcionaria amb tots els motllos. Ben marcat, crec que sí.
Si no tens motlles de cuina, segur que en tens dels nens de fer plastilina, van bé i les figuretes tenen més fantasia.
PAS 2: Forneja fins que es comencin a fer rosses. Al meu forn les poso a 200º durant 10 min. Les treiem del forn i les espolsem amb una barreja de sucre glaç i canyella. Després amb una pala les passem a la plàtera.
Bon Profit!