Gratinat de llagostins amb salsa de porros sense gluten

Aquest sí que és un plat de festa! Exquisida combinació de gustos i textures. 

Per 8 persones

Temps: 1 hora

Ingredients:

  • – 1 kg i 1/2 de llagostins
  • – 1 ceba
  • – 1 pastanaga
  • – 1 manat d’alls porros de mida grossa
  • – 1 punta de curri
  • – 1 culleradeta de farina de blat de moro
  • – 200 cc de crema de llet
  • – 200 gr d’arròs
  • – Sal, pebre i oli d’oliva
  • – 2 boles de mozzarella

Elaboració:

PAS 1: Es fregeixen els llagostins amb oli. Se’ls separen els caps de les cues i es pelen.

PAS 2: En una cassola s’hi ofeguen, amb oli, la ceba, els alls porros i la pastanaga tot tallat en juliana. S’hi afegeixen els caps dels llagostins perque hi deixin el gust. Al cap d’una estona es treuen.

PAS 3: S’afegeix farina a la cassola, es condimenta amb sal, pebre, el curri i s’hi afegeix una mica d’aigua. Just abans de tirar-ho per sobre els llagostins s’hi afegeix la crema de llet i es remena bé.

PAS 4: A banda es bull l’arròs i se salta amb mantega i curri. En els plats on ho servirem, s’hi fa un llit d’arròs, a sobre s’hi col.loquen les cues dels llagostins i es rega tot amb la salsa. Es cobreix amb la mozzarella a tallets i es gratina lleument.

Bon Profit!