Hummus de ceps

Si us agrada l’hummus, aquest us encantarà. Una variant molt gustosa de l’hummus de cigrons.

Per una terrina

Temps: 15 min

Ingredients:

  • – 8 gr de ceps secs
  • – 1 all
  • – 50 gr de ceba (1/4)
  • – 250 gr de cigrons cuits
  • – 2 culleradetes de pasta de sèsam
  • – 2 cullerades d’oli d’oliva per cuinar
  • – 2 cullerades d’oli d’oliva per mesclar
  • – Olives verdes i oli per acabar de decorar
  • – Sal i pebre

Elaboració: 

PAS 1: Posar en aigua els ceps, tapar amb film transparent i calentar-los al microones 1 minut. Reservem. Després aprofitarem l’aigua dels ceps.

PAS 2: Treure els cigrons del pot de vidre i esbandir-los amb aigua. Reservem.

PAS 3: Tallem l’all a làmines i la ceba en juliana i la sofregim amb oli a la paella. Apaguem el foc quan començi a enrossir.

PAS 4: Posem els cigrons, els ceps escorreguts, el sofregit de ceba i all, 2 cullerades d’oli, la pasta de sèsam i una cullerada de l’aigua dels ceps per amorosir.

PAS 5: Ho triturarem fins que quedi una pasta suau. Si no ho és prou, afegirem una cullerada més d’aigua dels ceps. Arreglar de sal i pebre.

PAS 6: Ho podem presentar amb olives i un rajolí d’oli. També podem guardar un cep per decorar.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.