Lassanyetes de llagostins

L’any 2002 ens vam apuntar les dos a uns cursets de cuina de Nadal que feia la Mariona Quadrada i aquesta recepta ens la va ensenyar en un d’aquells dies. No cal dir que és un referent molt important ja que a través d’ella hem descobert tot un món a la cuina.

És un plat de FESTA amb majúscules i que no deixem de fer almenys un cop a l’any.

Recepta de 2002 reeditada i actualitzada.

Per 6/7 persones

Temps: Temps total 5 hores: Temps de preparació 5 hores, Temps de repòs 0 minuts.

Ingredients:

  • -2 caixetes de pasta de caneló
  • -1 kg i 1/2 de llagostins ò gamba llagostinera.
  • -3 cebes grans
  • -1 all
  • -1 tomaca ratllada
  • -1 bitxo
  • -50 gr de farina
  • -50 cc de conyac
  • -50 cc de xerès sec
  • -Oli de julivert
  • -Sal i oli

Elaboració:

PAS 1: Se salten els llagostins amb oli i es treuen. Se’ls separen els caps de les cues.
PAS 2: En el mateix oli s’hi sofregeix la ceba fins que té color, s’hi afegeix l’all i després la tomaca que s’ha de fregir bé.
PAS 3: S’hi incorporen els caps dels llagostins, la farina i els vins.
PAS 4: Es cobreix d’aigua i es deixa coure 30 minuts.
PAS 5: Es passa pel colador xinès i es torna a posar al foc amb sal i el bitxo fins que en resulta una salsa lluenta i amb cos.
PAS 6: A banda es bull la pasta amb oli, sal i una fulla de llorer.
PAS 7: Es pelen les cues dels llagostins i es trinxen una mica. Es posen en una paella amb un pèl d’oli, 20 gr. de farina i unes gotes de xerès.
PAS 8: Es munten les lassanyetes individuals i a cada una s’hi posa el següent: una capa de pasta, una de llagostií amb una llapissada de salsa, una altra de pasta i novament de llagostí i salsa i es tapa amb pasta.
PAS 9: S’escalfen al forn ben tapades. En total 3 pisos.
PAS 10: Al moment de servir-les se’ls tira la salsa ben calenta per sobre i es reguen amb una mica d’oli de julivert.
L’oli de julivert es fa amb oli d’oliva i julivert fresc passat pel minipimer.

Us asseguro que quedareu com Reis.

Bon Profit!