Recordeu l’olor que feia el pa quan erem petits. Ara amb les presses ja no es fa el pa com abans. Perdó, sí, cada vegada més les panaderies recuperen tradicions i tornen a fer pans de més qualitat.
La recepta és molt senzilla, però el fet de deixar-la reposar tantes hores i l’oli d’oliva, que a la recepta de pa no n’hi va, fa que l’olor que en resulti ens recordi aquells temps.
Racions per un pa.
Temps: 20 min + 25h. de repòs
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Posem la farina en un bol i fem una muntanyeta. Al mig un polsim de sal i barregem. Després hi afegim el llevat en pols, un rajolí d’oli i anem barrejant amb la mà. Afegim miques del got d’aigua i anem mesclant. El resultat final ha de ser una pasta compacta i que no s’enganxi a les mans.
PAS 2: Amassem i amassem i ho deixem reposar 24 hores dns del bol tapat amb un drap humit. Aquest temps que la deixaràs fermentar serà la que li doni el toc de gràcia.
PAS 3: Només queda amassar de nou i donar-li la forma de pa i enfornar.
Bon Profit!