Una paella de llamàntol a la barbacoa. Quina diferencia.
El podeu acompanyar amb un Blanc Pescador, un Riveiro ò un Albariño.
Per 6 persones
Temps: 2 hores
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Els llamàntols els comprarem vius i els congelarem sencers. Un cop congelats i a punt per fer servir, els tallarem a trossets; separarem el cap del cos i el tallarem de dalt a baix, després tallarem la cua cada 2 anelles. Ho posarem en un plat fondo perque llençarà tot el suc bò que té i que després afegirem al caldo.
PAS 2: De la mateixa manera, també deixarem a punt la sepia. Ben neta i tallada a dauets ben petits.
Per fer-ho aquell dia, la vaig comprar el dia abans i ja la vaig deixar neta i tallada al congelador. Al matí la vaig treure i a l’hora de fer-la ja estava descongelada.
PAS 3: El sofregit també el vaig deixar fet el dia abans perquè les quantitats eren grans i vaig necessitar un parell d’hores o algo més per tindre tot a punt.
El sofregit: Tallem ben petits dos alls i els fem rossos, afegim la ceba tallada ben petita al sofregit i fem un sofregit fosc, finalment afegim la tomaca ratllada i hi posem sal, pebre i sucre.
Ja ha arribat el dia. Preparem les bestioles i al foc.
PAS 4: Tirem un raiget d’oli i posem a coure els llamàntols.
PAS 5: Un cop taronges els traiem del foc i afegim la sepia al sofregit de ceba, tomàquet, all i nyora.
PAS 6: Un cop tenim la sepia cuita ja podem tirar l’arròs i el sofregim una mica.
PAS 7: Tirem el caldo i a mitja cocció hi afegim els llamàntols i els musclos. Vigilem que no se’ns quedi curt de caldo.
Passats 10 minuts en aquest cas (a la brassa es cou molt ràpid), ja vam tenir l’arròs enllestit.
Bon Profit!