Paella de llamàntol

Una paella de llamàntol a la barbacoa. Quina diferencia.
El podeu acompanyar amb un Blanc Pescador, un Riveiro ò un Albariño.

Per 6 persones
Temps: 2 hores
Ingredients:

  • – 3 llamàntols (1/2 per persona)
  • – 2 alls
  • – 4 cebes
  • – 1 nyora
  • – 4 tomaquets
  • – sal i sucre
  • – 1 sepia gran
  • – 2 l. de fumet de peix aproximadament, penseu que a la brasa es gasta més caldo. Si el feu a la brasa en tingueu de més i si el feu als fogons, penseu que la mesura és una tassa d’arròs per dos i una mica més de caldo.
  • – 4 tasses de cafè d’arròs.

Elaboració:

PAS 1: Els llamàntols els comprarem vius i els congelarem sencers. Un cop congelats i a punt per fer servir, els tallarem a trossets; separarem el cap del cos i el tallarem de dalt a baix, després tallarem la cua cada 2 anelles. Ho posarem en un plat fondo perque llençarà tot el suc bò que té i que després afegirem al caldo.

PAS 2: De la mateixa manera, també deixarem a punt la sepia. Ben neta i tallada a dauets ben petits.
Per fer-ho aquell dia, la vaig comprar el dia abans i ja la vaig deixar neta i tallada al congelador. Al matí la vaig treure i a l’hora de fer-la ja estava descongelada.

PAS 3: El sofregit també el vaig deixar fet el dia abans perquè les quantitats eren grans i vaig necessitar un parell d’hores o algo més per tindre tot a punt.

El sofregit: Tallem ben petits dos alls i els fem rossos, afegim la ceba tallada ben petita al sofregit i fem un sofregit fosc, finalment afegim la tomaca ratllada i hi posem sal, pebre i sucre.
Ja ha arribat el dia. Preparem les bestioles i al foc.

PAS 4: Tirem un raiget d’oli i posem a coure els llamàntols.

PAS 5: Un cop taronges els traiem del foc i afegim la sepia al sofregit de ceba, tomàquet, all i nyora.

PAS 6: Un cop tenim la sepia cuita ja podem tirar l’arròs i el sofregim una mica.

PAS 7:  Tirem el caldo i a mitja cocció hi afegim els llamàntols i els musclos. Vigilem que no se’ns quedi curt de caldo.
Passats 10 minuts en aquest cas (a la brassa es cou molt ràpid), ja vam tenir l’arròs enllestit.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.