Aquesta recepta fresca de pesto d’alfàbrega fresca està plena d’alfàbrega brillant i salada! Aquesta versió és sense fruits secs, feta amb llavors de cànem nutritives i un raig de llimona. Un condiment brillant que complementa tants plats. És fàcil de fer, es congela molt bé i és perfectament deliciosa! Vegana adaptable i sense fruits secs!
No ets una gota a l’oceà. Ets tot l’oceà, en una gota.~ Rumi
Us animo a plantar unes quantes plantes d’alfàbrega a partir de llavors per obtenir un pesto d’alfàbrega fresc! És molt gratificant veure les llavors sorgir i créixer. Trobo que cultiva l’esperança, una cosa que tots podem utilitzar sempre més!
Aquesta brillant combinació d’ingredients és popular per moltes raons. No només afegeix un sabor sorprenent a la pasta, el salmó, el pollastre, les patates, les verdures a la planxa (i molt més), és fàcil de fer i també es congela molt bé.
Aquesta recepta de pesto està feta amb llavors de cànem! Els cors de cànem pelats donen una riquesa perfecta al pesto. Vaig modificar la recepta tradicional que utilitza pinyons per als meus amics sense fruits secs i em va agradar tant que s’ha convertit en la nostra nova recepta de pesto.
A més, l’impuls nutricional de les llavors de cànem és un avantatge. Les llavors de cànem són riques en aminoàcids, així com una gran font de proteïnes, fibra i àcids grassos essencials. El sabor és suau i mantegós. S’afegeix un toc de llimona donant un equilibri als sabors rics i salats en general.
Sí! M’agrada congelar en pots petits. Es triga uns 10 minuts a descongelar-se en aigua tèbia. És una d’aquestes coses que em fa tant feliç veure al congelador. El pesto fet és igual a una preparació espontània per al sopar! Vegeu les notes de la recepta per a les instruccions.
Aquesta salsa de pesto es pot preparar per endavant i emmagatzemar a la nevera fins a 3 dies. Per evitar que el pesto es torni fosc, aboqueu-hi una mica d’oli d’oliva per sobre. Cobriu completament amb plàstic o paper encerat o pergamí perquè toqui completament el pesto per mantenir tot l’oxigen. Es pot veganitzar (veieu a notes).
Sense gluten, vegetariana
Per una tassa i quart
Temps: 20 minuts
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: En un processador d’aliments , polseu l’all, les llavors de cànem (o altres fruits secs) i l’oli d’oliva fins que l’all estigui mòlt.
PAS 2: Afegiu el suc de llimona, el formatge parmesà ratllat, el suc de llimona i la sal.
PAS 3: Afegiu 1/2 d’alfàbrega, polseu unes quantes vegades i, a continuació, tireu-hi l’alfàbrega restant.
PAS 4: Processar fins que quedi barrejat però encara amb una mica de textura.
PAS 5: Tasteu, ajusteu la sal al gust.
Per evitar que el pesto es torni fosc, aboqueu-hi una mica d’oli d’oliva per sobre. Cobrir completament amb plàstic o paper encerat o pergamí perquè toqui completament el pesto, mantenint tot l’oxigen fora.
Es congela molt bé. Congelar almenys 6 mesos.
Si preferiu una mica més de textura al vostre pesto, afegiu llavors o fruits secs al final i bateu fins a la consistència desitjada.
Versió vegana: dobla les llavors de cànem , deixant de banda el formatge.
I ja està! El pesto ja està llest per servir o congelar!
Bon Profit!