Pesto vegà, saborós, saludable i molt fàcil de preparar!

Aquest pesto vegà és una d’aquelles coses que pots menjar amb pràcticament de tot: amb torrades, com a amaniment d’amanides, amb pasta, arròs, patates, verdures, llegums… És tan deliciós que acompanya molts plats!

Aquesta versió vegana del clàssic pesto està feta amb oli d’oliva, alfàbrega fresca, pinyons, all, sal i llevat nutricional, entre altres ingredients. Tanmateix, tot i que m’encanta l’oli d’oliva verge extra, té un sabor fort, així que no dubteu a utilitzar altres olis si no hi esteu acostumats.

A més, podeu personalitzar aquesta recepta amb ingredients com pebre negre mòlt i una mica de suc de llimona. Hi ha gent que també afegeix la ratlladura de llimona, però m’agrada més sense ella.

Aquest pesto vegà està llest en 5 minuts i només requereix 8 ingredients senzills. Per fer-lo necessiteu un processador d’aliments, una batedora normal o una batedora d’immersió.

Com servir el pesto vegà

El pesto vegà va molt bé amb molts plats diferents. Podeu utilitzar-lo simplement com a untar sobre algunes torrades, verdures o pasta.

Quant de temps es conservarà aquest pesto vegà?

És important emmagatzemar-lo correctament. Només assegureu-vos de guardar-lo en un recipient hermètic a la nevera i durarà entre 5 i 7 dies.

Puc fer pesto vegà sense pinyons?

És clar! Si els pinyons són massa cars a la vostra zona, aquesta recepta de pesto vegana també funcionarà amb qualsevol altra fruita seca, com ara nous o ametlles.

Notes

Faig servir una batedora d’immersió perquè és més fàcil de netejar, tot i que també pots fer el teu pesto vegà amb una batedora normal o un processador d’aliments.

Podeu substituir l’alfàbrega per espinacs o qualsevol altra fulla verda que tingueu a mà.

No dubteu a substituir l’all en pols per all fresc. Jo ho faig perquè no ens retorni.

Vegà

Pesto vegà

Per 1/2 tassa
Temps: Temps total 5 minuts: Temps de preparació 5 minuts, Temps de cuina 0 minuts.

Ingredients:

  • 1 tassa de fulles d’alfàbrega fresca (uns 20 g), eliminades les tiges grans
  • 1/4 tassa d’oli d’oliva verge extra ( 4 cullerades )
  • 2 cullerades de llevat nutricional
  • 2 cullerades de pinyons (crues o torrades)
  • 1 cullerada de suc de llimona (opcional)
  • 1 gra d’all
  • Una mica de sal
  • Una mica de pebre negre mòlt
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és sep-2020-1-300x75.png

Elaboració:

PAS 1: Afegiu tots els ingredients en un bol barregeu amb una batedora d’immersió fins que quedi homogeni. També podeu utilitzar un processador d’aliments o una batedora normal.

PAS 2: Serviu el pesto vegà immediatament repartit sobre unes llesques de pa vegà , verdures o pasta. També m’agrada utilitzar-lo en receptes com patates rostides , pizza vegana o fins i tot pebrots vermells rostits .

PAS 3: Guardeu les restes en un recipient hermètic a la nevera durant 5-7 dies. Congela en safates de glaçons i després emmagatzema els daus de pesto congelats en bosses de plàstic per congelar al congelador durant un màxim de 6 mesos. També es pot congelar en pots petits o recipients hermètics durant 9-12 mesos. Descongelar durant la nit a la nevera.

Bon profit!

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és sep-2020-1-300x75.png

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.