Rap a l’all cremat

El rap és un peix que es menja cuit al vapor, rostit, bullit, fregit, saltat a la paella o cuit al forn microones. Només té una espina doble al mig i de gust suau i melós al paladar. Preparat a l’all cremat és com un dia de festa.

 

Per a 4 persones
Temps: 40 min
Ingredients:

  • -4-5 cues de rap petites
  • -1 cap d’alls
  • -Farina per rebossar el rap
  • -1 llesqueta petita de pa
  • -1 tomaca petita
  • -1 fulla de llorer
  • -Una mica de julivert
  • -1 bitxo
  • -1 cullerada de pebre vermell dolç
  • -Sal i oli d’oliva.

Elaboració:

PAS 1: Treiem l’espina de les cues i deixem els llomets. Se salen i enfarinen.
PAS 2: Els fregim lleument amb oli i es treuen. En aquest oli hi fregim el pa i es treu, també.
PAS 3: Hi fregim els alls ben rossos fins que són quasi cremats. Seguidament s’hi posen la tomaca ratllada i la resta d’ingredients. Es fregeix bé fins que la tomaca torni a escopir l’oli.
PAS 4: A banda, es pica el pa fregit, es dissol amb aigua i es tira a la cassola.
PAS 5: S’hi afegeix elrap i es cou de 6 a 8 minuts. El suc ha de quedar espesset.