La millor salsa de tomàquet casolana que hagis provat mai

Utilitzo salsa de tomàquet en moltes de les meves receptes, és molt comú aquí al sud d’Europa, sobretot als països mediterranis.

Les salses de tomàquet comprades a la botiga solen fer-se amb olis refinats i sucre, així que prefereixo fer salsa casolana o comprar-ne una de saludable.

Vaig utilitzar pastanaga en comptes de sucre refinat per reduir l’acidesa de la salsa. També he afegit all, ceba, api i pastanaga, però no dubteu a utilitzar les vostres verdures preferides o fins i tot herbes fresques o seques. Podeu utilitzar aigua, vinagre, vi, brou de verdures , salsa de soja o tamari en comptes de l’aigua per fer una salsa de tomàquet sense oli.

Sense gluten, vegana

Salsa de tomàquet casolana

Per 2 1/2 tasses
Temps: Temps total 40 minuts: Temps de preparació 5 minuts, Temps de cuina 35 minuts.

Ingredients:

  • Oli d’oliva verge extra
  • 2 grans d’all
  • 1 tija d’api
  • 1 pastanaga
  • 6 tomàquets (750 g)
  • 2 culleradetes de sal marina
  • Pebre negre al gust
  • ¼ tassa d’aigua ( 65 ml)
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és sep-2020-1-300x75.png

Elaboració:

PAS 1: Picar les verdures.

PAS 2: Escalfeu una mica d’oli al gust en una paella i sofregiu les verdures (excepte els tomàquets) durant uns 5 minuts.

PAS 3: Afegiu-hi els tomàquets, la sal marina i el pebre negre. Coure a foc mitjà durant 30 minuts.

PAS 4: Barregeu la salsa amb 1/4 d’aigua fins que quedi suau. Afegiu més aigua si la salsa us queda massa espessa.

Bon profit!

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és sep-2020-1-300x75.png

2 thoughts on “La millor salsa de tomàquet casolana que hagis provat mai

  1. Bona tarda,

    El meu nom és Silvia Nicolàs i són l’autora d’un blog que he començat fa poc anomenat “La Carabassera Moderna”.

    Feia temps que pensava en la manera de compartir maneres de ser més autosuficients i sostenibles a través de receptes i idees de coses que podem fer a casa en comptes de comprar-les fetes. És per això que he començat aquest blog dedicat a les persones autosuficients i rebels, com la Carabassera.

    És un blog senzill i amb poques publicacions encara, però que espero que vagi creients i sigui un bon espai per compartir i fer xarxa.

    En una de les publicacions, amb el títol “Deixa de comprar pastanaga tallada! 30 coses que pots fer tu mateix en comptes de comprar-les “, comparteixo una recepta de la vostra pàgina per fer Salsa de Tomàquet.

    Us escric per fer-vos coneixedors d’aquest link a la vostra pàgina en el meu blog. Si no us sembla bé que hi sigui, tranquil·lament m’ho podeu fer saber i el retiraré.

    lacarabassera.blogspot.com

    Salutacions,

    Silvia Nicolas
    àlies la carabassera moderna

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.