Utilitzo salsa de tomàquet en moltes de les meves receptes, és molt comú aquí al sud d’Europa, sobretot als països mediterranis.
Les salses de tomàquet comprades a la botiga solen fer-se amb olis refinats i sucre, així que prefereixo fer salsa casolana o comprar-ne una de saludable.
Vaig utilitzar pastanaga en comptes de sucre refinat per reduir l’acidesa de la salsa. També he afegit all, ceba, api i pastanaga, però no dubteu a utilitzar les vostres verdures preferides o fins i tot herbes fresques o seques. Podeu utilitzar aigua, vinagre, vi, brou de verdures , salsa de soja o tamari en comptes de l’aigua per fer una salsa de tomàquet sense oli.
Per 2 1/2 tasses
Temps: Temps total 40 minuts: Temps de preparació 5 minuts, Temps de cuina 35 minuts.
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Picar les verdures.
PAS 2: Escalfeu una mica d’oli al gust en una paella i sofregiu les verdures (excepte els tomàquets) durant uns 5 minuts.
PAS 3: Afegiu-hi els tomàquets, la sal marina i el pebre negre. Coure a foc mitjà durant 30 minuts.
PAS 4: Barregeu la salsa amb 1/4 d’aigua fins que quedi suau. Afegiu més aigua si la salsa us queda massa espessa.
Bon profit!