La millor salsa de tomàquet casolana que hagis provat mai

Utilitzo salsa de tomàquet en moltes de les meves receptes, és molt comú aquí al sud d’Europa, sobretot als països mediterranis.

Les salses de tomàquet comprades a la botiga solen fer-se amb olis refinats i sucre, així que prefereixo fer salsa casolana o comprar-ne una de saludable.

Vaig utilitzar pastanaga en comptes de sucre refinat per reduir l’acidesa de la salsa. També he afegit all, ceba, api i pastanaga, però no dubteu a utilitzar les vostres verdures preferides o fins i tot herbes fresques o seques. Podeu utilitzar aigua, vinagre, vi, brou de verdures , salsa de soja o tamari en comptes de l’aigua per fer una salsa de tomàquet sense oli.

Sense gluten, vegana

Salsa de tomàquet casolana

Per 2 1/2 tasses
Temps: Temps total 40 minuts: Temps de preparació 5 minuts, Temps de cuina 35 minuts.

Ingredients:

  • Oli d’oliva verge extra
  • 2 grans d’all
  • 1 tija d’api
  • 1 pastanaga
  • 6 tomàquets (750 g)
  • 2 culleradetes de sal marina
  • Pebre negre al gust
  • ¼ tassa d’aigua ( 65 ml)
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és sep-2020-1-300x75.png

Elaboració:

PAS 1: Picar les verdures.

PAS 2: Escalfeu una mica d’oli al gust en una paella i sofregiu les verdures (excepte els tomàquets) durant uns 5 minuts.

PAS 3: Afegiu-hi els tomàquets, la sal marina i el pebre negre. Coure a foc mitjà durant 30 minuts.

PAS 4: Barregeu la salsa amb 1/4 d’aigua fins que quedi suau. Afegiu més aigua si la salsa us queda massa espessa.

Bon profit!

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és sep-2020-1-300x75.png

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Català CA Español ES English EN Français FRDeutsch DE