La vinagreta és un amaniment clàssic d’amanides, elaborat amb ingredients senzills i quotidians com oli, vinagre, sal i pebre. Podeu utilitzar-lo per fer pràcticament de tot, no només amanides.
Hi ha tantes versions d’aquesta recepta, i també molts ingredients que pots afegir, com edulcorants, herbes, mostassa, all, ceba, entre d’altres. No són ingredients bàsics, però faran que la vostra vinagreta tingui un gust encara millor.
Aquesta és la meva combinació preferida, no dubteu a utilitzar el que vulgueu o el que tingueu a mà. Alguns ingredients són opcionals, com podeu llegir al quadre de receptes. El més important a l’hora de fer aquesta recepta és la proporció d’oli a vinagre, que és de 3 a 1.
L’oli d’oliva verge extra és la millor opció, però sempre que utilitzeu un oli no refinat està bé (evitar l’oli de coco, ja que es solidifica). Els olis verges extra són cars, però tenen un gust increïble i són molt més saludables, així que val la pena.
La vinagreta també es pot utilitzar a banda de com a salsa, per adobar el tofu, per fer verdures a la brasa, es pot ruixar en entrepans i sobre patates al forn. Les possibilitats són infinites.
Per 250ml 20 | cullerades
Temps: Temps total 5 minuts: Temps de preparació 5 minuts, Temps de cuina 0 minuts.
Ingredients:
Ingredients opcionals:
Elaboració:
PAS 1: Poseu tots els ingredients en un morter i emulsioneu amb una forquilla fins que estiguin completament lligats. La opció fàcil i ràpida és posar-los en un bol i amb la batedora barrejar-los fins que quedin ben integrats.
PAS 2: Utilitzeu-lo immediatament o guardeu-lo en un recipient hermètic a la nevera durant 1 o 2 setmanes. Agitar abans d’utilitzar. Si la vostra vinagreta es solidifica a la nevera, deixeu-la reposar a temperatura ambient entre 5 i 10 minuts.
Bon profit!