Una recepta que sovinteja molt a casa nostra. Una recepta fàcil de fer i una manera de menjar peix blau. També podeu substituir les sardines per seitó.
Per a 2 persones
Temps: 1 hora
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Treure la moca i el cap de les sardines i les enfarinem. En una paella poses oli abundant (pensa que el farem servir per fer l’escabetx) i hi tires 5 alls, 2 fulles de llorer i fregeixes les sardines.
PAS 2: A mesura que les tinguis fetes les vas col.locant al bol on faràs l’escabetx, que ha de ser fondo perquè t’hi càpiguen bé juntament amb el sofregit.
PAS 3: Ratlles les dos cebes amb la mandolina el més fines possible i les tires a l’oli que hem fet servir per fregir les sardines. També hi afegim 4 grans de pebre negre i fas un sofregit fosc. Hi tires un raig de vinagre (al gust), comproves el punt de sal i amb el foc apagat hi tires pebre dolç i picant, una cullerada sopera de cada (també al gust). Llavors es tira tota la mescla damunt les sardines.
Es conserva a la nevera. El que conserva més és l’oli i el vinagre. Es pot menjar ja l’endemà.
Bon Profit!