Sardines en escabetx

Una recepta que sovinteja molt a casa nostra. Una recepta fàcil de fer i una manera de menjar peix blau. També podeu substituir les sardines per seitó.

Per a 2 persones
Temps: 1 hora
Ingredients:

  • -1 kg de sardines
  • -Sal i oli
  • -5 alls
  • -2 fulles de llorer
  • -Farina per enfarinar
  • -2 cebes grans
  • -Pebre negre en gra
  • -Un raig de vinagre
  • -Pebre dolç i picant

Elaboració:

PAS 1: Treure la moca i el cap de les sardines i les enfarinem. En una paella poses oli abundant (pensa que el farem servir per fer l’escabetx) i hi tires 5 alls, 2 fulles de llorer i fregeixes les sardines.

PAS 2: A mesura que les tinguis fetes les vas col.locant al bol on faràs l’escabetx, que ha de ser fondo perquè t’hi càpiguen bé juntament amb el sofregit.

PAS 3: Ratlles les dos cebes amb la mandolina el més fines possible i les tires a l’oli que hem fet servir per fregir les sardines. També hi afegim 4 grans de pebre negre i fas un sofregit fosc. Hi tires un raig de vinagre (al gust), comproves el punt de sal i amb el foc apagat hi tires pebre dolç i picant, una cullerada sopera de cada (també al gust). Llavors es tira tota la mescla damunt les sardines.
Es conserva a la nevera. El que conserva més és l’oli i el vinagre. Es pot menjar ja l’endemà.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.