Ja m’estranya a mi que no hagi pujat una truita de patata abans. Amb el que ens agrada a casa. L’espera ha valgut la pena perque la meva germana em va regalar uns ous de l poble del meu cunyat que és de León i són d’unes gallines que veien cada dia pel carrer. Va quedar una truita amb un gust i un color que no té res a veure amb les truites fetes amb els ous del súper.
Per a 2 persones
Temps: 1/2 hora
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Ratllem la ceba i la patata amb la mandolina i ho posem tot a la paella amb sal i oli. Coure a foc mig, anant remenant que no se’ns cremi.
PAS 2: Mentres batre els ous i afegir una mica de sal.
PAS 3: Quan tinguem la patata i la ceba rossa es treu de la paella i ho barrejem amb els ous mirant que no m’hi caigui massa oli. Escórrer la paella si ha quedat oli i llavors posar de nou la truita.
PAS 4: Per les truites el millor és tenir una paella el més nova possible, perque no se’ns aferri. Deixar coure a mig foc.deixo que es cogi d’un costat.
PAS 5: Quan rellisqui, sacsejem una mica la paella, deixem fer ros i ho girem amb una tapa gran i plana. De l’altre costat no el deixo fer gaire, el just perque em quedi la truita cruosa que està més bona. Si t’agrada més cuita, la deixes enrrossir.
Bon Profit!