Aquesta amanida de salmó fumat, alvocat i fonoll amb salsa cremosa d’anet em recorda una mica a una amanida que em van fer una vegada en un restaurant però amb verdures més verdures saludables. L’enciam trocadero és un bon suport per a l’amaniment, però aquí també funcionen bé els brots tendres o el de fulla de roure. Els cogombres o els raves afegeixen un cruixent deliciós i les tàperes afegeixen una mica de profunditat satisfactòria.
Però el que més m’agrada d’aquesta amanida de salmó és el de bulb de fonoll ben pelat, tan refrescant i cruixent alhora que afegeix un subtil sabor a anís. Tan deliciós amb el salmó!
Si hi voleu afegir algun germinat, proveu les pipes pelades, són una delícia: afegiu-hi un saborós sabor de nou.
L’amaniment cremós d’anet és fàcil de fer i té un gran sabor, però si prefereixes quedar-te amb una opció més baixa en calories o sense lactis, només has de posar oli d’oliva , suc de llimona, anet fresc, sal i pebre.
La recepta d’amanida de salmó fa dues porcions abundants de mida d’entrada, però l’amaniment és suficient per a quatre, així que acabaràs amb una mica d’amaniment addicional, perfecte per posar en un petit bol a taula i sucar-hi verdures.
M’agrada utilitzar un salmó fumat d’estil més sec per a aquesta recepta, però és opcional.
La truita i el bacallpa fumats també són bons aquí.
Sense gluten
Per 2 persones
Temps: 15 minuts
Ingredients salsa cremosa d’anet (surt per 4 persones):
Ingredients per l’amanida:
Elaboració:
PAS 1: Feu l’amaniment: Poseu els ingredients de l’amaniment (excepte l’anet) en un bol o pot i bateu-ho fins que quedi suau i, a continuació, barregeu-hi l’anet. Deixar de banda. L’amaniment serà suficient per a 4 amanides, així que guarda la resta a la nevera. També és ideal per sucar i per a plats de verdures.
PAS 2: Feu l’amanida: Poseu en un bol gran l’enciam, el bulb de fonoll, el cogombre, el salmó fumat, la ceba vermella i les tàperes . Remeneu-ho i, a continuació, afegiu-hi prou salsa per cobrir, aproximadament la meitat del que heu fet, remenant suaument.
PAS 3: Tasteu de sal i pebre, afegint-ne més al gust. Podeu posar-hi l’alvocat i els germinats en aquest punt, o dividir l’amanida i utilitzar-los com a guarnició.
PAS 4: Si guarniu amb l’alvocat, espolvorejar amb sal i pebre o qualsevol altra espècie.
Bon profit!