El gunkan no és tant conegut i té un aire més festiu. Es pot fer amb molts ingredients diferents; de peix, de verdura, combinat, amb truita
(tamago), la imaginació la poses tu.
Per 4 persones
Temps: 10 min. (Partim de l’arròs fet)
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Fem l’arròs
PAS 2: Quan començem a treballar amb ell ens hem de mullar les mans constantment perque no se’ns aferri l’arròs a les mans i utensilis.
PAS 3: Pelem i tallem el cogombre en talls de 8 mm aproximadament.
PAS 4: Posem un bol amb aigua per anar-nos remullant les mans.
PAS 5: Estirem l’estora de bambú i la protegim amb film transparent
PAS 6: Posem una fulla de nori damunt l’estora amb les ratlles en el mateix sentit que l’estoreta i la tallem per la meitat. Reservem l’altre per fer altra tongada mini gunkan.
PAS 7: Agafem miques d’arròs amb les mans, que anirem remullant, i fem boletes d’arròs. Les recobrim d’alga nori, tallada prèviament i la segellem amb una mica aigua.
PAS 8: Posem al damunt una culleradeta de sucedani de caviar.
PAS 9: Els servirem amb un bol petit amb salsa de soja, un altre amb gingebre en conserva i un altre amb wasabi.
Bon Profit!