Aquesta tardor, el meu marit i jo hem treballat en una recepta vegana saludable i sense gluten. Una que no només és vegana i sense gluten, sinó també sense oli. Finalment n’hem trobat una amb la qual estem contents, i hi ha moltes variacions i maneres de canviar-lo per a diverses ocasions.
Ja fa fred i cada dia es fa fosc més aviat. Quan sortim a passejar ens agrada aturar-nos a admirar un arbre preciós, acaronar les herbes que trobem pel camí. Admirar la bellesa que ens envolta.
Aquesta temporada, he observat un munt colors vibrants bonics als arbres. Els tons vermells, taronges i grocs de la tardor van ser molt vibrants i ara mateix creen una sensació de calor enmig dels vents més freds.
Vegà, sense gluten
Per 8-10 persones
Temps: 1 hora
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Sofregiu en una paella gran la ceba, les pastanagues, l’api i l’all junts fins que alliberin el seu suc
PAS 2: Afegiu la sàlvia, la farigola i el fonoll i continueu remenant fins que quedi floral, d’1 a 2 minuts.
PAS 3: Retirar del foc i afegir 3 cullerades d’aigua, vinagre de sidra de poma, aminoàcids líquids, i poma tallada.
PAS 4: En un bol a part, talleu el pa i afegiu-lo a la barreja. Barrejar bé.
PAS 5: Tornar a la paella, tapar i coure durant 45 a 50 minuts a 180°.
PAS 6: Servir calent.
Espero que aquesta recepta sigui una que us agradi i que la inclogueu a les vostres vacances de Nadal durant els propers anys. Que les aromes càlides i acollidores d’aquestes espècies i verdures i fruites us facin somriure, mentre reflexioneu sobre tradicions antigues i noves.