El plaer de fer-te una llet d’ametlles cremosa i saborosa i rica en calci

Llet d’ametlla, una beguda cremosa i saborosa que també és alta en calci. És nutritiva, feta amb 3 ingredients senzills i llesta en només 20 minuts.

La llet d’ametlla és un dels meus tipus preferits de llet vegetal. És més assequible que els comprats a la botiga, fet amb ingredients naturals i nutritius i és absolutament deliciosa. A més, les ametlles tenen més calci que la llet de vaca!

Aquesta beguda vegana és una meravellosa alternativa a la llet normal. Per descomptat, és vegana i ideal per a aquells que són intolerants a la lactosa o simplement no volen consumir llet. La llet d’ametlla també és molt lleugera i sense colesterol, i és molt fàcil de fer.

Aquesta recepta és molt senzilla i és tan bona que pots beure-la natural o afegir-hi qualsevol tipus d’edulcorant. A més, podreu utilitzar la polpa sobrant per preparar una gran varietat de plats i noves receptes.

Aquesta llet d’ametlla, saborosa, cremosa i tan bona! Està elaborada amb 3 ingredients econòmics i fàcils de trobar i llesta en 20 minuts. Per fer-la només cal una batedora i una gasa. Gaudeix-la calenta o freda!

Com puc utilitzar la polpa d’ametlla sobrant?

Podeu utilitzar la polpa per fer moltes altres receptes, com boles energètiques , tòfones de xocolata (només cal substituir l’avellana per la polpa d’ametlla) o mossades de cacau cru .

D’altra banda, fins i tot el pots afegir als teus batuts per donar-los un sabor deliciós i una textura més cremosa, o simplement utilitzar-la per fer totes les receptes que vulguis!

Quant de temps es conservarà aquesta llet d’ametlla?

Aquesta llet d’ametlla està feta amb ingredients frescos i naturals, per la qual cosa no té conservants. Per això cal guardar-la en un recipient hermètic a la nevera i durarà entre 3-5 dies.

Com servir la llet d’ametlla

Pots beure la teva llet d’ametlla, calenta, freda o amb el teu cafè o cacau. Funcionarà molt bé en receptes com ara xocolata calenta vegana , matcha latte , batut d’ alvocat o batut de mango .

La llet d’ametlla també és un bon substitut de la llet de vaca a l’hora de coure. Per exemple, la podeu utilitzar per fer brownies vegans o creps vegans , però també en algunes receptes salades com la salsa carbonara. Realment és una recepta molt versàtil!

Sense gluten, vegana

Recepta de llet d’ametlles

Per 2 racions
Temps: Temps total 20 minuts: Temps de preparació 20 minuts, Temps de cuina 0 minuts.

Ingredients:

  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 3/4 tassa  d’ametlles crues sense sal ( 100  g)
  • 2 – 4  tasses d’aigua (500 ml – 1 l), normalment afegeixo de 3 a  4 tasses ( 750 ml – 1 l)
  • 2  dàtils , sense llavor
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és sep-2020-1-300x75.png

Elaboració:

PAS 1: Posa les ametlles en remull durant almenys 4-6 hores , preferiblement durant la nit

PAS 2: Escorreu i esbandiu les ametlles. Podeu pelar-les, però no és necessari.

PAS 3: Afegiu les ametlles , l’aigua, la cullerada d’oli i els dàtils a la batedora i bateu fins que quedi homogeni i suau. Afegeix més o menys aigua segons el gruix que vulguis que sigui la teva llet d’ametlla. Normalment afegeixo de 3 a 4 tasses d’aigua (750 ml a 1 l).

PAS 4: Colar la mescla amb una gassa de fruita seca, un drap de formatge, un tovalló o un colador

PAS 5: Serviu immediatament o gaudiu-ne calent o fred. Gaudeix-lo calent o fred o utilitza’l per fer receptes com ara xocolata calenta vegana , matcha latte , batut d’alvocat, batut de mango , brownies vegans , creps vegans o fins i tot salsa carbonara . Endavant i sigueu creatius!

PAS 6: Guardeu les restes en un recipient hermètic a la nevera durant 3-5 dies.

Notes

Qualsevol tipus d’ametlla crua sense sal servirà. Podeu pelar-les o no.

No dubteu a afegir qualsevol edulcorant que vulgueu o a fer que la vostra llet d’ametlla no estigui endolcida.

A algunes persones els agrada afegir una mica de sal a la seva llet d’ametlla per millorar-ne el sabor, però a mi m’agrada més sense.

Personalitzeu-la amb els ingredients que vulgueu, com ara extracte de vainilla, cacau en pols o canyella mòlta.

Bon profit!

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és sep-2020-1-300x75.png

2 thoughts on “El plaer de fer-te una llet d’ametlles cremosa i saborosa i rica en calci

  1. Hola,
    He vist la teva recepta i crec que la posaré en pràctica, però, tinc alguns dubtes.
    L’aigua on fico les ametlles en remull és la mateixa que afegiré a la batedora amb la resta d’ingredients?
    Cal afegir oli d’oliva?
    Moltes gràcies!
    Salut,
    Eva

    • Hola Eva, ara veig que no havia posat ni la quantitat ni en quin moment es posava l’oli. Es bat tot junt. I siii, faig servir la mateixa aigua. Disculpa, vaig enfeinada i últimament no tinc temps a entrar. Espero haver-te pogut ajudar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie