Llet d’ametlla, una beguda cremosa i saborosa que també és alta en calci. És nutritiva, feta amb 3 ingredients senzills i llesta en només 20 minuts.
La llet d’ametlla és un dels meus tipus preferits de llet vegetal. És més assequible que els comprats a la botiga, fet amb ingredients naturals i nutritius i és absolutament deliciosa. A més, les ametlles tenen més calci que la llet de vaca!
Aquesta beguda vegana és una meravellosa alternativa a la llet normal. Per descomptat, és vegana i ideal per a aquells que són intolerants a la lactosa o simplement no volen consumir llet. La llet d’ametlla també és molt lleugera i sense colesterol, i és molt fàcil de fer.
Aquesta recepta és molt senzilla i és tan bona que pots beure-la natural o afegir-hi qualsevol tipus d’edulcorant. A més, podreu utilitzar la polpa sobrant per preparar una gran varietat de plats i noves receptes.
Aquesta llet d’ametlla, saborosa, cremosa i tan bona! Està elaborada amb 3 ingredients econòmics i fàcils de trobar i llesta en 20 minuts. Per fer-la només cal una batedora i una gasa. Gaudeix-la calenta o freda!
Podeu utilitzar la polpa per fer moltes altres receptes, com boles energètiques , tòfones de xocolata (només cal substituir l’avellana per la polpa d’ametlla) o mossades de cacau cru .
D’altra banda, fins i tot el pots afegir als teus batuts per donar-los un sabor deliciós i una textura més cremosa, o simplement utilitzar-la per fer totes les receptes que vulguis!
Aquesta llet d’ametlla està feta amb ingredients frescos i naturals, per la qual cosa no té conservants. Per això cal guardar-la en un recipient hermètic a la nevera i durarà entre 3-5 dies.
Pots beure la teva llet d’ametlla, calenta, freda o amb el teu cafè o cacau. Funcionarà molt bé en receptes com ara xocolata calenta vegana , matcha latte , batut d’ alvocat o batut de mango .
La llet d’ametlla també és un bon substitut de la llet de vaca a l’hora de coure. Per exemple, la podeu utilitzar per fer brownies vegans o creps vegans , però també en algunes receptes salades com la salsa carbonara. Realment és una recepta molt versàtil!
Per 2 racions
Temps: Temps total 20 minuts: Temps de preparació 20 minuts, Temps de cuina 0 minuts.
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Posa les ametlles en remull durant almenys 4-6 hores , preferiblement durant la nit
PAS 2: Escorreu i esbandiu les ametlles. Podeu pelar-les, però no és necessari.
PAS 3: Afegiu les ametlles , l’aigua, la cullerada d’oli i els dàtils a la batedora i bateu fins que quedi homogeni i suau. Afegeix més o menys aigua segons el gruix que vulguis que sigui la teva llet d’ametlla. Normalment afegeixo de 3 a 4 tasses d’aigua (750 ml a 1 l).
PAS 4: Colar la mescla amb una gassa de fruita seca, un drap de formatge, un tovalló o un colador
PAS 5: Serviu immediatament o gaudiu-ne calent o fred. Gaudeix-lo calent o fred o utilitza’l per fer receptes com ara xocolata calenta vegana , matcha latte , batut d’alvocat, batut de mango , brownies vegans , creps vegans o fins i tot salsa carbonara . Endavant i sigueu creatius!
PAS 6: Guardeu les restes en un recipient hermètic a la nevera durant 3-5 dies.
Qualsevol tipus d’ametlla crua sense sal servirà. Podeu pelar-les o no.
No dubteu a afegir qualsevol edulcorant que vulgueu o a fer que la vostra llet d’ametlla no estigui endolcida.
A algunes persones els agrada afegir una mica de sal a la seva llet d’ametlla per millorar-ne el sabor, però a mi m’agrada més sense.
Personalitzeu-la amb els ingredients que vulgueu, com ara extracte de vainilla, cacau en pols o canyella mòlta.
Bon profit!
Hola,
He vist la teva recepta i crec que la posaré en pràctica, però, tinc alguns dubtes.
L’aigua on fico les ametlles en remull és la mateixa que afegiré a la batedora amb la resta d’ingredients?
Cal afegir oli d’oliva?
Moltes gràcies!
Salut,
Eva
Hola Eva, ara veig que no havia posat ni la quantitat ni en quin moment es posava l’oli. Es bat tot junt. I siii, faig servir la mateixa aigua. Disculpa, vaig enfeinada i últimament no tinc temps a entrar. Espero haver-te pogut ajudar.