Pastís de pastanaga confitada

No us deixeu emportar pels recels. És exquisit! No és el típic pastís de pastanaga. La pastanaga del damunt queda cruixent i el bescuit dolç que recorda molt als panallets (porta ametlla). Fàcil de fer i quedes…!

Com que l’hem fet amb les pastanagues que ens porta el Jaume, aquesta recepta li dediquem: www.elcistell.cat

Per a 6 persones
Temps: 1 hora i mitja
Ingredients:

  • -6 ous
  • -250 gr. de sucre
  • -250 gr. ametlla crua molta
  • -200 gr. de pastanaga
  • -1 cullerada de midó (jo no en tinc i faig servir maizena)

Guarnició:

  • -8 pastanagues
  • -200 gr. sucre llustre

Elaboració:

PAS 1:Primer preparem els ingredients. Ratllem els 200 gr. de pastanaga ben fi. Amb el robot muntem les 6 clares a punt de neu i les reservem a banda. Piquem ben molta l’ametlla.

Vinga doncs, ja podem començar…
PAS 2: Al robot d’amassar li posem els 6 rovells i el sucre i amassem fins que quedi a punt de cinta. Després hi afegim l’ametlla picada, la pastanaga ratllada i la cullerada de maizena. Quan estigui tot ben mesclat, ja manual anem afegint les clares muntades i ho mesclem a poc a poc.
PAS 3: Untem el motllo amb mantega i després l’espolvorejem amb farina i li piquem al cul per treure el sobrant. Afegim la massa i cap al forn. a 160º uns 40 min. aprox.

Mentres es fa el biscuit farem el guarniment.
PAS 4: Pelar les pastanagues i rentarles. Després amb el mateix pelador fer encenalls. Posar-los a la cassola amb el sucre (guarda una mica de sucre llustre per espolvorejar el pastís) i mig cobert d’aigua a foc lent fins que no quedi líquid i es vegin els encenalls confitats.
PAS 5: El pastís es desmotlla en calent i s’espolvoreja amb sucre llustre. Col.locarem la pastanaga confitada desordenadament.
PAS 6: Quan es refreda queda una crosta al damunt. És molt dolç i d’aquells pastissos que quan penses està boníssim també te’n adones que engreixa per igual. Reservar per dates especials i dinars lleugers.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie