Així doncs, parlem d’aquesta salsa especial. Hi ha hagut molts intents per esbrinar què dimonis hi ha dins de la salsa del Big Mac. Quina salsa és? ketchup, maionesa i mostassa? Segons el lloc web de McDonald’s , és “un equilibri cremós i deliciós de sabor agre i picant de mostassa, cogombres en vinagre, ceba en pols i sabors salats”. Així que crec que és una estimació força propera a la seva salsa especial. Per descomptat, mai podré aconseguir que tingui un gust com el seu. El meu és vegà i el més probable és que utilitzi molt menys ingredients artificials i processats. Però, independentment, estava deliciós i les nenes volen menjar-se la amb totes les hamburgueses per a la resta de la seva vida.
Per a aquesta recepta em vaig decantar per les hamburgueses de Heura. Però també tenen molt bona pinta les hamburgueses del Aldi, del Lidl i les espectaculars de Beyond Meat que ja estan a Espanya. Realment podeu utilitzar qualsevol “hamburguesa” que us agradi per a això, però el millor és trobar-ne una que reprodueixi més la carn picada que una hamburguesa vegetal. Si la feu sense gluten, assegureu-vos bé que no en contingui. La d’Heura no en té.
Pel que fa als complements, els clàssics. Ceba blanca picada, rodanxes de cogombre en vinagre, enciam i formatge vegà cheddar. Pa de llavors de sèsam i necessitareu 1 pa i mig per a aquesta recepta (1 superior i 2 de baix). Combina-ho amb unes patates fregides i ja estàs preparat per saltar al paradís del menjar ràpid vegà!
Vegà, sense gluten
Per 1 persona
Temps: 20 minuts
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Prepareu una salsa especial afegint tots els ingredients en un bol. Barrejar bé fins que la salsa es torni taronja clara i la guardem a la nevera. Es pot refrigerar fins a 3-4 dies.
PAS 2: Prepareu totes les verdures picant ceba, verdures i cogombres si cal.
PAS 3: Agafeu 1 hamburguesa Heura i talleu-la per la meitat.
PAS 4: Amb una forquilla, modeleu les hamburgueses perquè quedin més fines i petites. Damunt damunt hi posem all en pols, sal i pebre.
PAS 5: Poseu-lo a una paella antiadherent (si feu servir una paella normal, podeu afegir-hi una gota d’oli) i poseu la part condimentada cap avall. A continuació, afegiu la resta de condiments al costat que falta.
PAS 6: Coure durant 3-4 minuts per costat fins que estigui daurat. Gireu una vegada perquè cada costat es cuini. Realment no es requereix oli addicional, ja que ja hi ha molt d’oli a les hamburgueses. Si utilitzeu una hamburguesa diferent amb menys oli, podeu afegir un punt d’oli.
PAS 7: Un cop les hamburgueses estiguin cuites, apagueu la paella i traieu-ne una. Afegiu un tros de formatge vegà al damunt perquè es fongui lleugerament i afegiu els panets a la paella per torrar lleugerament.
PAS 8: Munta l’hamburguesa segons un McDonald’s Big Mac. Comenceu agafant un pa de fons i repartint una mica de salsa especial. Afegiu-hi l’enciam, el formatge vegà, una hamburguesa i una mica de ceba. Afegiu el segon pa de fons, potser haureu de tallar-lo per la meitat depenent del gruix que tingui i segur, treure-li el “cul”. Untar salsa especial, enciam i cogombres. A continuació, afegiu-hi l’hamburguesa restant, afegiu-hi més ceba i finalment el pa de dalt.
PAS 9: És possible que hàgiu d’aixafar una mica l’hamburguesa perquè no es desmoroni. Acompanya amb patates fregides si t’agrada i a gaudir!
Bon profit!