Galette de poma senzilla

M’encanta la poma, ja sigui en el seu estat natural com al forn, en pastís, …. i si li afegeixes canyella mmmm. I l’olor que s’escampa per casa.. meravellosa, no? Aquesta recepta rústica del pastís de poma em té enamorada. Vivim en un món de presses i molt de soroll. L’aspecte, l’olor i el gust d’aquesta galette m’aporta la calma i em transporta al món on m’agradaria viure.

En el món de la pastisseria, la galette és el germà del pastís. Per descomptat, la massa de pastís encara hi està involucrada, però és genial deixar aquestes postres lleugerament imperfectes, rústiques. És el toc de gràcia. De fet, s’anima. Tot el que heu de fer per preparar aquesta bonica galette de poma és estirar la massa prèviament feta, apilar la fruita al mig i doblegar les vores per mantenir-ho tot unit. I tot i que el procés pot ser (significativament) més senzill, el resultat final és igual de satisfactori. La millor part? No cal un motlle de pastís. Confia en nosaltres, faràs aquesta galeta durant tot l’any.

Sense gluten, vegetarià

Galeta de poma

Per 10 porcions
Temps: 1 hora
Ingredients:

  • Per la massa del pastís entreu a l’enllaç
  • 3 pomes grans (Granny Smith) pelades i tallades a rodanxes fines
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 culleradeta d’extracte pur de vainilla
  • ¼ tassa de sucre
  • ¼ tassa de sucre moreno
  • 3 cullerades de farina per a tot ús sense gluten
  • 2 culleradetes de canyella
  • Pessic de sal
  • 1 ou
  • 1 cullerada d’aigua
  • 2 cullerades de sucre turbinat (cru). Si no en trobeu, feu servir sucre morè normal.

El sucre turbinat pot confondre’s amb el sucre morè natural, però no és exactament el mateix. El sucre morè es fabrica a partir dels cristalls de sucre obtinguts de l’almíbar de les melasses, encara que també es pot fer al afegir melassa al sucre blanc granulat.

El sucre turbinat és sucre menys refinat que el de pastisseria i encara conserva algo de la seva melassa. És fruit de la cristalització del suc de canya que posteriorment passa per una centrifugadora o turbina per eliminar aigua i algunes impureses .Té poca humitat i mínimament refinat.

Elaboració:

PAS 1: Preescalfeu el forn a 200º °F. Folreu una safata de forn amb paper de forn.

PAS 2: Sobre una superfície lleugerament enfarinada, estireu el pastís fins que tingui uns 10 centímetres de diàmetre. Poseu la massa a la safata preparada i refrigereu-la sense tapar mentre prepareu el farcit.

PAS 3: En un bol gran, tireu les pomes a rodanxes amb el suc de llimona i l’extracte de vainilla per combinar.

PAS 4: En un bol petit, batem el sucre amb el sucre moreno, la farina, la canyella i la sal per combinar. Remeneu les pomes amb la barreja de farina. 

PAS 5: Traieu el pastís de la nevera i amuntegueu les pomes al centre de l’escorça, deixant aproximadament un dit i mig descobert per la vora.

PAS 6: Doblegueu la vora de la massa cap amunt i sobre les pomes pel perímetre per encabir el farcit.

PAS 7: En un bol petit, batem l’ou amb l’aigua per combinar. Raspalleu lleugerament el rentat d’ou al voltant de la vora de l’escorça. Espolseu el sucre turbinat al voltant de la vora de l’escorça.

PAS 8: Enforneu fins que l’escorça estigui daurada i el farciment faci bombolles, uns 30 o 40 minuts. Refredar 5 minuts abans de tallar i servir.

Ja veureu que un cop l’hagueu provat la repetireu més sovint. Que en gaudiu molt!

Bon profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie