Una recepta fàcil per a la massa de pastís sense gluten. Una massa que fa crosta a les vores i a la vegada de pastís tendre i escamós sense gluten i vegetariana. Aquesta massa de pastís està llesta per al vostre farcit preferit! Perfecte per a qualsevol fruita, verdura o tall.
Fer una massa casolana de pastís sense gluten és més fàcil del que penses! Només calen uns quants ingredients senzills que probablement ja tingueu al vostre rebost.
Aquesta massa de pastís sense gluten es pot fer amb antelació i també es pot congelar. Es pot utilitzar per als vostres pastissos dolços i salats preferits.
Sincerament, fer la teva pròpia massa casolana sense gluten és realment més fàcil del que penses. També té un gust molt millor i és menys car que les masses de pastís sense gluten comprades a la botiga.
Sense gluten, vegetariana
Per 1 pastís de 23cm (8 racions)
Temps: 1 hora i 20 minuts
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: En bols petits separats afegiu la mantega picada, la margarina i l’aigua. Poseu els bols al congelador durant uns minuts perquè es refredin molt.
PAS 2: En un bol gran, afegiu la farina sense gluten, el sucre, la sal, la mantega, la margarina, la sal, el vinagre de sidra de poma, l’ou i l’aigua. Utilitzeu l’accessori de paleta en una batedora, fins que estigui completament combinat i la massa comenci a formar-se. La massa quedarà espessa i enganxosa.
PAS 3: Raspa els costats del bol. Doneu forma a la massa en una bola. Col·loqueu la bola a sobre d’un tros d’embolcall de plàstic. Premeu la bola de massa en forma de disc. Emboliqueu el disc de massa amb l’embolcall de plàstic i refrigereu-ho almenys 1 hora.
PAS 4: Retirar de la nevera i deixar reposar a temperatura ambient durant 10-15 minuts.
PAS 5: Desemboliqueu el disc de massa i poseu-lo sobre paper vegetal lleugerament enfarinat amb farina sense gluten. Enfarineu lleugerament la part superior del disc de massa i un corró amb farina sense gluten.
PAS 6: Estireu el disc de massa en un cercle rodó de 20 a 30 cm, per a un motlle o safata de pastissos de 23cm.
PAS 7: Col·loqueu amb cura la massa en un motlle de pastissos de 23 cm untat en mantega. Premeu la massa al fons i als costats (aixequeu la crosta del pastís i no intenteu estirar-la). Tanqueu les esquerdes, si cal. Doneu forma als costats de la crosta del pastís. Ompliu i enforneu segons les instruccions de la vostra recepta de pastís.
PAS 8: La massa de pastís es pot fer fàcilment amb antelació. El disc de massa embolicat es pot refrigerar fins a tres dies.
PAS 9: Aquesta massa de pasta sense gluten es pot congelar fàcilment. Un cop el disc de massa estigui embolicat amb un embolcall de plàstic, col·loqueu-lo en una bossa de plàstic per congelar. La massa del pastís es pot congelar fins a 3 mesos. Descongela-la a la nevera durant la nit.
Bon profit!