El maki és del tipus de sushi més conegut. Es pot fer amb molts ingredients diferents; de peix, de verdura, combinat, amb truita (tamago), la imaginació la poses tu.
Per 4 persones
Temps: 5 min (tenim l’arròs preparat prèviament)
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Fem l’arròs
PAS 2: Tallem el salmó en talls de 8 mm aproximadament.
PAS 3: Posem un bol amb aigua per anar-nos remullant les mans.
PAS 4: Estirem l’estora de bambú i la protegim amb film transparent
PAS 5: Posem una fulla de nori damunt l’estora amb les ratlles en el mateix sentit que l’estoreta.
PAS 6: Agafem miques d’arròs amb les mans, que anirem remullant, i l’estenem per tota la superficie de l’alga menys 2-3 cm que necessitarem per segellar el maki.
PAS 7: Posem una fila de alvocat i salmó en l’exprem oposat al reservat per segellar. Si el volem fer picant, afegim una mica de wasabi a l’arròs, sota el farciment.
PAS 8: Cargolem amb l’ajuda de l’estoreta i anem apretant que no es surti, procurant que quedi comprimit. Quan arribem a l’extrem, mullem l’extrem amb una mica d’aigua i segellem el maki.
PAS 9: Amb el ganivet ben esmolat i remullat, anem fent talls de la mida d’una mossada.
PAS 10: Els servirem amb un bol petit amb salsa de soja, un altre amb gingebre en conserva i un altre amb wasabi.
Bon profit!