Peus de porc

Els peus de porc son de teixit gelatinós, tous i melosos i fortament apreciats. Si fem l’estofat amb olla pressió hem de tenir cura de fer una bona reducció del suc ja que aigualit perd molt.

Per 2 persones
Temps: 2 hores
Ingredients:

  • – 2 peus de porc tallats de dalt a baix per la meitat
  • – 2 cebes
  • – 2 patates
  • – 1 bitxo caiena
  • – Llorer, farigola
  • – 1/2 copeta de conyac
  • – 1 grapat de cigrons bullits
  • – Una culleradeta de pebre vermell dolç
  • – Sal, pebre i oli

Elaboració:

PAS 1: Rentem bé els peus de porc. Els salem i empebrem.

PAS 2: Tallem a bocins la ceba i l’enrossim a l’olla amb una mica d’oli. Afegim el conyac i fem evaporar l’alcohol.

PAS 3: Afegim a l’olla els peus de porc, la patata tallada a bocins, el bitxo, el pebre vermell, les herbes, els cigrons i afegim aigua sense acabar de cobrir del tot. Tapem i deixem coure el temps que marqui l’olla. Olla ràpida vé a ser una hora entre foc encès i apagat.

PAS 4: Com que amb l’olla no es redueixen els líquids, sense tapa els farem reduir fins que quedi un suc lluent i espès.

S’acostumen més a fer amb fesols que no pas amb cigrons. Per variar una mica.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie