L’ofegat antic, o més tradicional, es feia psant tots els ingredients en cru, incloent-hi els vegetals. Perquè resulti confitat, s’ha de coure molt lentament. I perquè quedi la sepia ben tendre millor coure-la a banda i després fer la recepta normal.
Per a 4 persones
Temps: 1 hora i 30 min.
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Renteu bé la sepia, treieu-li la pell i talleu-la a daus generosos. La poseu a la paella amb oli i una punta de sal i la coeu que quedi ben toveta. Un cop feta la reservem
PAS 2: Talleu la ceba petita i la passeu per la paella amb oli mirant que s’enrrosseixi. Després hi afegim la pastanaga i la fem ben rosseta també. Afegim la tomaca i la sofregim tot junt fins que redueixi.
PAS 3: Afegim el cap d’alls, el llorer i el vi, a la paella. Es cou a foc lent i tapada, afegint-hi miquetes d’aigua, si convé. Durant mitja hora.
PAS 4: Afegim la sepia i les patates, tallades i ho deixem coure mitja hora més.
PAS 5: El suc ha de quedar marró, lluent i espesset.
Bon Profit!