Sípia ofegada amb patates

L’ofegat antic, o més tradicional, es feia psant tots els ingredients en cru, incloent-hi els vegetals. Perquè resulti confitat, s’ha de coure molt lentament. I perquè quedi la sepia ben tendre millor coure-la a banda i després fer la recepta normal.

Per a 4 persones
Temps:  1 hora i 30 min.
Ingredients:

  • – 3/4 kg de sepia
  • – 1 cap d’alls
  • – 1 ceba
  • – 1 tomaca
  • – 1 fulla de llorer
  • – 50 cc de vi ranci
  • – 2 patates
  • – 2 pastanagues
  • – Sal i oli

Elaboració:

PAS 1: Renteu bé la sepia, treieu-li la pell i talleu-la a daus generosos. La poseu a la paella amb oli i una punta de sal i la coeu que quedi ben toveta. Un cop feta la reservem

PAS 2: Talleu la ceba petita i la passeu per la paella amb oli mirant que s’enrrosseixi. Després hi afegim la pastanaga i la fem ben rosseta també. Afegim la tomaca i la sofregim tot junt fins que redueixi.

PAS 3: Afegim el cap d’alls, el llorer i el vi, a la paella. Es cou a foc lent i tapada, afegint-hi miquetes d’aigua, si convé. Durant mitja hora.

PAS 4: Afegim la sepia i les patates, tallades i ho deixem coure mitja hora més.

PAS 5: El suc ha de quedar marró, lluent i espesset.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie