Exquisit plat de la cuina vasca. Tota una festassa per al paladar. Vaja, que ens el guardem per quan fem celebracions especials.
Per 4 persones
Temps: 1 hora i 30 min.
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Es posa aigua en una cassola. Quan arrenca el bull s’hi tira el bacallà i s’hi té uns segons fins que fa escuma. Es treu i s’escorre.
PAS 2: En una altra cassola de terra o de ferro s’hi posen l’oli, els alls i el pebrot. Es deixa escalfar i s’hi incorporen els talls de bacallà en eixuts.
PAS 3: Es fregeixen amb la part de la pell a sota i no es giren. Només es tapa la cassola perquè es coguin per tot arreu.
PAS 4: Es va sacsant la cassola sense parar, fins que es fa una emulsió entre el suc que deixa anar el bacallà i l’oli. Es té així fins que el peix en queda gairebé cobert. No es deixa bullir, si convé anem apartant del foc.
PAS 5: Retirem els talls i els col.loquem als plats.
PAS 5: Acabem de lligar la salsa amb un colador petit.
PAS 6: Servim la salsa damunt de cada tall i decorem amb uns tallets d’all de la cassola i una mica de romaní.
Bon Profit!