Bacallà la pil pil

Exquisit plat de la cuina vasca. Tota una festassa per al paladar. Vaja, que ens el guardem per quan fem celebracions especials.

Per 4 persones
Temps:  1 hora i 30 min.
Ingredients:

  • – 8 talls de bacallà remullat de la ventresca, del rosari o de la cua
  • – 2 alls
  • – 1 trosset de pebrot “choricero”
  • – 100 cc d’oli
  • – Sal

Elaboració:

PAS 1: Es posa aigua en una cassola. Quan arrenca el bull s’hi tira el bacallà i s’hi té uns segons fins que fa escuma. Es treu i s’escorre.

PAS 2: En una altra cassola de terra o de ferro s’hi posen l’oli, els alls i el pebrot. Es deixa escalfar i s’hi incorporen els talls de bacallà en eixuts.

PAS 3: Es fregeixen amb la part de la pell a sota i no es giren. Només es tapa la cassola perquè es coguin per tot arreu.

PAS 4: Es va sacsant la cassola sense parar, fins que es fa una emulsió entre el suc que deixa anar el bacallà i l’oli. Es té així fins que el peix en queda gairebé cobert. No es deixa bullir, si convé anem apartant del foc.

PAS 5: Retirem els talls i els col.loquem als plats.

PAS 5: Acabem de lligar la salsa amb un colador petit.

PAS 6: Servim la salsa damunt de cada tall i decorem amb uns tallets d’all de la cassola i una mica de romaní.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie