Calamars farcits de tota la vida

De variants n’hi han moltes, però aquesta recepta és la de la mama, la de tota la vida. I ens encanta.

Per 4 persones
Temps:  1 h. i  1/2
Ingredients:

  • – 8 calamars petits (2 per persona)
  • – 250 g de llangonissa
  • – 1 ou dur
  • – 1 ceba
  • – julivert
  • – Una mica de maizena
  • – 1 all escalivat
  • – Vi ranci
  • – Oli, sal i pebre
  • – 4 patates al caliu

Elaboració:

PAS 1: Es fa un rostit amb la llangonissa esmicolada, la ceba i les altes i potes dels calamars, salats i empebrats. Un cop fet hi afegim el vi ranci i deixem que evapori.

PAS 2: Trinxem el rostit amb l’ou dur i el julivert. I s’emboteix als calamars i els enganxem amb un escuradents.

PAS 3: Calentem oli a la cassola i hi escalfem i rossejem els calamars. Afegim vi ranci i coem a foc lent i tapats de 30 a 40 min. Si cal hi afegim miques d’aigua.

PAS 4: Al suquet que fa hi afegim una mica de farina torrada per espessir.

PAS 5:  Per acompanyar hem fet patates al caliu

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie