Us podeu imaginar que fa quatre anys seguits que em toca la fava!! Quatre!! Per mi que el cunyat em fa tongo.
Aquest any faré jo mateixa el tortell i li penso posar 6 faves a veure si li toca al Michel d’una vegada! Jajaja
Ah! Per cert. Mira que vaig col.locar jo la fava. Doncs em va tornar a tocar!!
Per 10 persones.
Temps: 2 hores
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Per preparar la massa brioche, amassa els ingredients amb l’Iber. Recorda que has d’incorporar la mantega a meitat del pastat i el llevat quan faltin pocs minuts per acabar de pastar-la. Estarà llesta quan ja no s’enganxi ni a les mans ni al taulell. Ha de quedar una massa fina a la vista. Jo l’he acabat d’amassar a mà.
PAS 2: Dóna-li forma de barra curta i la deixes reposar a la nevera tapada amb film transparent. Mentres fem el massapà. Barrejem l’ametlla, el sucre i les clares d’ou amb la mà. Un cop mesclats deixar reposar a la nevera. No amassar, només que quedin barrejats els ingredients.
PAS 3: Passat el temps, estirem amb el corró la massa i li donem forma rectangular. Ara col.loquem el massapà en una de les puntes i després enrotllem com si fós un braç de gitano. Recordeu posar la figureta i la fava.
PAS 4: Mentres calentem el forn a 190º. Ara li donarem la forma rodona al tortell i unirem les puntes. Deixeu un bon forat al mig que augmentarà molt de volum.
PAS 5: Pintarem el tortell amb l’ou batut amb una mica de sal. Guarnirem amb la fruita confitada.. Ara l’haurem de deixar reposar en un lloc càlid i sense corrents d’aire perque fermenti.
PAS 6: Empolvarem amb sucre i posarem el tornell al forn uns 19 minuts. Veuràs que augmentarà molt de volum i agafarà un color daurat. Deixa’l refredar del tot abans de manipular.
Bon Profit!