Tripa

És un tipus de menut procedent de l’estómac d’alguns animals. A la cuina catalana típicament el xai o la vedella. En castellà es diu
“callos” i és una paraula d’origen gallec.
De petits en menjavem molt de menut de xai. La tripa ha arribat a casa ja de gran, quan anavem de tapes.
Aquesta recepta me la van ensenyar les noies del mercat. És senzilla, sense embotits i greixos extres.

Per 4 persones
Temps: 45 min.
Ingredients:

  • -1 kg de tripa de vedella mig cuita
  • -1 bon tros de capipota
  • -Per la picada: ametlla torrada, pa sec, pebre vermell dolç i picant
  • -2 fulles de llorer
  • -1 ceba
  • -Sal i oli
  • -1/2 got de vi blanc

Elaboració:

PAS 1: Posem la tripa i capipota a bullir una estona amb sal i les fulles de llorer. 15-20 min
PAS 2: Fem un sofregit fosc de ceba
PAS 3: Fer la picada amb una mica de l’aigua de bullir la tripa.
PAS 4: Afegim la tripa i capipota al sofregit de ceba. Remenem i hi afegim la picada i el vi blanc. Arreglar de sal. Ho deixem coure fins que agafi la consistència desitjada.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie