És un tipus de menut procedent de l’estómac d’alguns animals. A la cuina catalana típicament el xai o la vedella. En castellà es diu
“callos” i és una paraula d’origen gallec.
De petits en menjavem molt de menut de xai. La tripa ha arribat a casa ja de gran, quan anavem de tapes.
Aquesta recepta me la van ensenyar les noies del mercat. És senzilla, sense embotits i greixos extres.
Per 4 persones
Temps: 45 min.
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Posem la tripa i capipota a bullir una estona amb sal i les fulles de llorer. 15-20 min
PAS 2: Fem un sofregit fosc de ceba
PAS 3: Fer la picada amb una mica de l’aigua de bullir la tripa.
PAS 4: Afegim la tripa i capipota al sofregit de ceba. Remenem i hi afegim la picada i el vi blanc. Arreglar de sal. Ho deixem coure fins que agafi la consistència desitjada.
Bon Profit!