Aquesta amanida Cèsar vegana està feta amb tofu cajun i amanida amb la més deliciosa salsa Cèsar vegana elaborada amb tofu de seda, sense lactis, sense fruits secs i baix en calories!
La nostra nevera sempre està plena d’enciam. M’agradaria que ho puguessis veure! Sempre tenim diferents enciams (a mi no em senta bé el normal, a ell li agrada un, a la nena un altre) a més de totes les verdures tendres i precioses de la verduleria local, intentant gastar tot el menjar i que no se’ns faci malbé a la nevera.
Aquesta amanida Cèsar vegana coberta amb tofu cajun ha estat descoberta. Ptota una descoberta. Per alguna raó, aquesta és una d’aquelles amanides que els hi encanta a les nenes. L’enciam fresc i cruixent banyat amb una salsa cèsar vegana i cremosa, coberta amb un tofu ennegrit i saborós cruixent, m’encanta el contrast de temperatures, textures i sabor. Ah i jo que no sóc vegana, no li vaig trobar el gust a “soso”, és molt saborosa.
Per donar-li gust al tofu, l’hem espolvorejat amb espècies cajún. Picant i gustosa. Sóc molt difícil de vendre quan es tracta de barreges d’espècies, prefereixo fer-les jo mateixa a casa, però aquesta és realment màgica! És saborosa i no és massa picant. Podeu utilitzar una quantitat generosa per crear una bona crosta gruixuda i no aclapararà el paladar. Té profunditat i la quantitat justa de dolçor i calor, per a mi, perfectament equilibrat. Però com que cada paladar és diferent, feu proves abans per veure quina és la quantitat que us satisfà.
El salsa Cèsar vegana no conté fruits secs ni làctics. Està feta amb tofu de seda , donant-li una cremositat deliciosa sense totes les calories. Les tàperes i una làmina de nori substitueixen les anxoves, aportant una deliciosa profunditat.
El tofu queda cruixent i com a socarrat però… súper saborosa!
Vegà, sense gluten
Per 2 persones
Temps: 30 minuts
Ingredients:
Salsa Cèsar vegana: fa 1 tassa, 6-8 porcions (o utilitzeu la vostra marca preferida de compra a la botiga)
Elaboració:
PAS 1: Prepareu el tofu: Talleu el tofu a trossos de 2,5 cm de gruix. Col·loqueu sobre paper absorvent, premeu lleugerament cap avall mentre s’asseca i després a l’aire durant uns minuts.
PAS 2: Feu la salsa col·locant tots els ingredients a la batedora i bateu-ho fins que quedi ben suau i cremós. Ajustar la sal, all i llimona, assegurant-se que es poden degustar els tres, afegint més si cal. Pot tenir un gust fort, però es suavitzarà quan es barregi amb les verdures.
PAS 3: Continueu amb el tofu : Espolvorejeu lleugerament amb sal , després empolseu generosament amb condiment cajun.
PAS 4: Saltar el tofu. Escalfeu una quantitat generosa d’oli de girasol en una paella a foc mitjà-alt. Un cop calent, sofregiu el tofu, deixant-lo gairebé negre, baixant el foc a mitja cocció. Voleu una bona crosta fosca i cruixent, així que tingueu paciència i cuini durant uns minuts per cada costat, afegint-hi més espècies cajun si cal.
PAS 5: Prepareu l’amanida. En un bol gran, tireu verdures i una mica de julivert amb aproximadament la meitat de la salsa o prou per cobrir l’enciam. Reparteix entre dos bols. Parteix els tomàquets per la meitat, l’alvocat a bocins i el tofu Cajun escalfat entre els dos bols. Espolvorejar amb la resta de julivert fresc. S’ha de consumir immediatament, amb els ingredients freds i calents.
Él tofu a l’estil cajún és tipicament americà i ha de quedar cruixent i socarrat.
Bon profit!