Buf! Es que a mi em perden les galeres. Fregidetes per sopaaaar. Avui toca arròs de festa.
A més tinc entre els ingredients bon material: El pebrot me’l va portar la meva filla de l’hort de l’escola i la tomaca és en conserva feta a casa.
Per 4 persones
Temps: 45 min.
Ingredients:
Elaboració:
Caldo de peix fosc:
PAS 1: Fem un sofregit fosc a l’olla, fent servir poc oli, amb la ceba, alls i tomaca, seguint l’ordre.
PAS 2: Un cop fet hi afegim el peix i l’aigua freda. Es va escumant i es fa bullir una hora destapat i a foc lent. Després s’escorre i es deix a banda. Amb 30 min d’ebullició n’hi ha prou per fer un bon caldo.
Arròs:
PAS 3: Posem una mica d’oli a la paella, fregim les galeres i les reservem.
PAS 4: Netejem i tallem ben petit els calamars i els posem a la paella amb la branqueta de romaní i amb una mica més d’oli (les galeres en n’absorveixen molt). Un cop fets els reservem.
PAS 5: Tallem ben petita la ceba i fem un sofregit amb l’oli que ens ha quedat a la paella.
PAS 6: Quan sigui rosseta li afegim els alls tallats ben petits i després el pebrot també tallat ben petit. Ho deixem sofregir una mica i després hi acabem d’afegir la tomaca.
PAS 7: Ho arreglem de sal. Hi afegim els calamars que tenim reservats. Li donem un parell de tombs i ja hi podem afegir l’arròs.
PAS 8: Ho barrejem que agafi gust i es sofregeixi un pel i llavors ja podrem posar el caldo i quan arrenqui el bull hi afegim les galeres i ho deixem coure 14 minuts a foc mig tirant a lent. Que no deixi de bullir però amb el foc el mínim fluix possible.
Bon Profit!