Arròs amb galeres

Buf! Es que a mi em perden les galeres. Fregidetes per sopaaaar. Avui toca arròs de festa.
A més tinc entre els ingredients bon material: El pebrot me’l va portar la meva filla de l’hort de l’escola i la tomaca és en conserva feta a casa.

Per 4 persones
Temps: 45 min.
Ingredients:

  • – 8 galeres
  • – Calamarçets (a la foto surten molts, però no els vaig posar tots. Amb la resta vaig fer calamars a la romana)
  • – 1 ceba grossa
  • – 1 pebrot petit verd
  • – 2 alls
  • – 1 cullerada de tomaca
  • – 1 branca de romaní
  • – Caldo de peix fosc (1litre + ò -). Si et quedes curt, afegeix un pel d’aigua.: 2 kg de peix per a sopa: pelut, crancs, galeres, espines, etc.., 3 cebes, 1 tomaca, 1 cabeça d’allls, farigola, 1 fulla de llores, oli i 4l d’aigua.
  • – Arròs  (1 tassa per persona)

Elaboració:

Caldo de peix fosc:
PAS 1: Fem un sofregit fosc a l’olla, fent servir poc oli, amb la ceba, alls i tomaca, seguint l’ordre.

PAS 2: Un cop fet hi afegim el peix i l’aigua freda. Es va escumant i es fa bullir una hora destapat i a foc lent. Després s’escorre i es deix a banda. Amb 30 min d’ebullició n’hi ha prou per fer un bon caldo.

Arròs:

PAS 3: Posem una mica d’oli a la paella, fregim les galeres i les reservem.

PAS 4: Netejem i tallem ben petit els calamars i els posem a la paella amb la branqueta de romaní i amb una mica més d’oli (les galeres en n’absorveixen molt). Un cop fets els reservem.

PAS 5: Tallem ben petita la ceba i fem un sofregit amb l’oli que ens ha quedat a la paella.

PAS 6: Quan sigui rosseta li afegim els alls tallats ben petits i després el pebrot també tallat ben petit. Ho deixem sofregir una mica i després hi acabem d’afegir la tomaca.

PAS 7: Ho arreglem de sal. Hi afegim els calamars que tenim reservats. Li donem un parell de tombs i ja hi podem afegir l’arròs.

PAS 8: Ho barrejem que agafi gust i es sofregeixi un pel i llavors ja podrem posar el caldo i quan arrenqui el bull hi afegim les galeres i ho deixem coure 14 minuts a foc mig tirant a lent. Que no deixi de bullir però amb el foc el mínim fluix possible.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie