Canelons amb tòfona negre

Els canelons i la beixamel agafen el gust de la tòfona i dónen al plat un gust especial i molt bò. La presentació amb els canelons allargats i el cruixent li dóna un aire modern i festiu.

Per 12 persones
Temps:  1 hora i mitja
Ingredients:

  • – 3 caixetes de pasta de lassanya, perquè els farem allargats. Per celíacs ens haurem d’adaptar a la pasta que tenim.
  • – 1 kg i 1/2 de bistec (vaig triar aquesta carn perquè la pugués menjar el peque de casa d’un any)
  • – 1 kg i 1/2 de pits de pollastre
  • – 2 cebes grans
  • – 2 alls tendres (pots fer servir dels normals. Jo faig servir aquests perquè no els tolero)
  • – Formatge emmental
  • – Una mica de formatge parmesano
  • – Oli d’essència de tòfona
  • – 3 cullerades de farina maizena
  • – Llet
  • – 1 tòfona negra
  • – 1 fulla de llorer
  • – Maizena
  • – Mantega
  • – Oli i sal

Elaboració:

PAS 1: Primer es rossa tota la carn amb un raiget d’oli. Després fem el sofregit de ceba. Hi afegim oli d’essència de tòfona. Un cop fet hi afegim el tall i se li dona un altre tomet. Ho passem tot pel robot ben picat.

PAS 2: En una paella hi tirem un raig d’oli de trufa, la carn picada, les 3 cullerades de maizena i ho anem remenant. Quan està feta la farina hi tires la llet a ull i si et passes de llet només cal que la deixis reduïr.
Trossejem la trufa i l’afegim a la paella. No la fem massa petita perquè volem que es vegi. Ara reservem.

PAS 3: Fem el cruixent de formatge. Ratllem els formatges i preparem la safata del forn amb paper de cuina. Damunt hi fem muntonets de la mescla dels dos formatges, ho aplanem una mica i ho posem al forn fins que façi crosta. Un cop fets els treiem i que es refredin. No els deixeu a dintre del forn que es cremarien.

PAS 4: Ara bullim la pasta de la lassanya amb aigua, oli, sal i 1 fulla de llorer el temps que et marqui a la caixeta.
PAS 5: Mentres fem la beixamel. Posa Maizena en una paella i una meitat d’oli de tòfona i l’altre de mantega i quan començi a agafar color hi afegeixes la llet. Ho faig amb Maizena perque així queda molt fina i a la vegada sense gluten. Tampoc hi posem nou moscada ni pebre perque volem que es noti el gust de la trufa.

PAS 6: Muntem el plat: Primer posem 2 canelons, damunt 2 cullerades de beixamel. Clavem per la meitat dels canelons el cruixent i per donar al plat una mica de color ho decorem amb oli de julivert (oli d’oliva amb julivert fresc passat pel minipimer)

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie