Estofat de senglar

Hi ha tantes maneres de cuinar el senglar com famílies de caçadors hi ha. N’he provat de molts tipus i l’he anat cuinant amb els anys de moltes maneres diferents, provant fins que vaig trobar la que més ens agrada.

Per a 4 persones
Temps: 3 hores
Ingredients:

  • – 450 gr. Senglar
  • – 4 o 5 Patates que no es desfacin al coure.
  • – 1 Ceba
  • – Cap d’alls
  • – Herbes: Romer, llorer, farigola i  sajolida
  • – Cava ò conyac
  • – Sal i oli.

Elaboració:

PAS 1: Jo guardo la peça congelada i a mig descongelar la tallo a daus maquets. Els poso en un bol i els rento esprement-los bé, que surti tota la sang que pugui.

PAS 2: Un cop neta la carn, la salo l’emprebro i li tiro herbes abans de posar-la a l’olla calenta amb oli per enrossir i que quedi “cicatritzada” perque no perdi el suc.

PAS 3: Trec la carn i faig un sofregit fosc de ceba i després hi torno a afegir el senglar junt amb més herbes, el cap d’alls i el cava ò el conyac.

PAS 4: Quan ja s’ha vegut l’alcohol hi afegeixo aigua que cobreixi més ò menys la meitat de la carn i tapo l’olla ràpida.

PAS 5: Un cop fet hi afegeixo les patates tallades a daus maquets, segons com te’ls vulguis trobar, ho salo i torno a posar l’olla  ràpida al foc.
Ho faig en dos tandes perque així m’asseguro que la carn queda tendre i la patata no es desfà. A més d’aquesta manera pots deixar fet el senglar el dia abans i al mateix dia hi afegeixes les patates.

Si no ho vols fer a l’olla presió, hauràs de coure la carn almenys una hora i mitja i amb les patates mitja hora més.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie