Filet de vedella amb foie i guarnició de patates morocco

Plat exquisit, reservat per les festes més especials. El filet de vedella fet amb foie el trobem un plat molt especial, la combinació de gustos es deliciosa. Apte només per carnívors.

Per 8 persones
Temps: 1 hora i 10 min.
Ingredients:

  • – 8 talls de 2 dits de filet de vedella. Si sou colla surt més a comte comprar el filet sencer i tallar-lo a casa.
  • – 8 talls de foie cru. El més probable, si el voleu fresc, es que us tingueu que quedar el fetge sencer. També l’he vist a La Sirena en paquets de 4 talls.
  • – Sal,  pebre i una branqueta de romer de decoració
  • – Per la flor: 2 patates, sal, oli, pebre i la mescla d’espècies morocco.

Elaboració:

PAS 1: Primer farem l’acompanyament. Agafem una mandolina i fem les patates xips, a làmines ben fines.

PAS 2: En una safata del forn posem paper de cuinar i muntem la flor amb les patates xips que representen els pètals.

PAS 3: Les salem, les empebrem i les especiem amb morocco. Les fiquem al forn prèviament calent a 200º

PAS 4: En una paella amb el foc a tope i ben calent posarem els talls de filet sense res més, ni sal ni oli ni res. Els farem 4 ò 5 minuts per banda. Ha de quedar crosta per damunt i cruós per dins. Massa cuit és una llàstima perque aquesta carn és més tendre una mica crua i en canvi queda estellosa si es cou massa.

PAS 5: Un cop fet, es sala i s’empebra i es va col.locant als plats.

PAS 6: Seguidament fem el foie. També fiquem el foie en una paella ben calenta sense oli. Ja veureu que és molt greixós i deix anar molt d’oli. Jo el vaig traient a mesura que surt del foie.

PAS 7: Un  cop fet, salem amb sal maldon i empebrem. El col.loquem damunt del filet.

PAS 8: Així queda muntat el plat. No us oblideu de posar sal Maldon a la taula i el pebrer. També si teniu sals diferents, també hi dóna un toc xic i a més, els agrada tastar-les. Jo hi vaig posar sal Maldon, sal negre i sal rosa.

PAS 9: També heu de posar pà. Els panets que ténen a Eismann van molt bé perque vénen variats i cuines els que vols en 15 minuts.

PAS 10: He gaurdat un cul d’oli del foie i l’he fet servir per decorar el plat amb una cullereta de cafè.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie