Fumet de peix

Fem un caldo bàsic de peix per a sopa, arrossos, etc.

Per a 6 persones
Temps: 1 hora
Ingredients:

  • – 1 kg de peix per a sopa: pelut, crancs, galeres, espines, caps de rap, ….
  • – 2 cebes
  • – 1 tomàquet
  • – 1 cap d’alls
  • – farigola
  • – 1 fulla de llorer
  • – Oli
  • – 3 l d’aigua
  • – Safrà
  • – Pebre vermell dolç

Elaboració:

PAS 1: Fem un sofregit fosc a l’olla, procurant utilitzar poc oli, amb la ceba, els alls i el tomàquet, en aquest ordre. Afegim el safrà.

PAS 2: Poseu el peix net de panxes i, seguidament l’aigua freda. Aneu escumant.

PAS 3: Es fa bullir mitja hora destapat i a foc lent. Afegim el pebre vermell dolç per donar color.

PAS 4: S’escorre i es refreda tan ràpid com es pugui. La sal es posa en el moment de fer la recepta, sigui sopa, arròs,…

Fermenta amb facilitat, per això l’hem de refredar ràpid. I quan el tinguem fora de la nevera i prop d’escalfor, ha d’estar destapat.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie