Mona Sara, mona de fruita, mona amb ametlles, mona tradicional d’ou. Pots fer la que més t’agradi.
Els ingredients del bescuit son per una mona de 3/4 de kilo +-. El motlle ha de ser d’aquells que pots desmuntar la paret.
Bescuit:
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Es baten 6 rovells amb 3 clares fins a punt de cinta.
PAS 2: S’hi afegeix el sucre, la farina tamissada i el llevat.
PAS 3: A part es baten les 3 clares a punt de neu i es barreja tot.
PAS 4: Es posa al forn suau 35 min. Forn: 160º-180º
Preparo la GEMA:
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Es desfan els rovells d’ou en un caçó i s’hi afegeix l’almíbar tebi sense deixar de remenar. Es treballa a foc molt lent ò al bany maria.
També la pots comprar ja preparada a la pastissería.
Preparo la MANTEGA ENSUCRADA:
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Batre la mantega sola entre uns 5 i 10 minuts. Ha de quedar blanca.
PAS 2: Afegir mica a mica l’almíbar tebi i treballar la mescla.
PAS 3: Canvia una mica de color. Per fer-la de xocolata, només cal afegir una mica de Nesquick.
Elaboració:
Preparo l’ALMÍBAR:
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Es posen a bullir els ingredients. Ha de quedar a punt de fil.
PAS 2: Muntem el pastís: Podem fer la combinació que vulguem. No hi ha res escrit. Feu servir la mànega pastissera pels adornos.
La mona Sara és la que es fa amb mantega i la de fruita ensucrada es fa amb la gema.
GUARNICIÓ:
Mona Sara: Ametlla torrada picada a trossos ò a làmines, gemes de coco, flams, bombons, flors de pà d’àngel, plomes de colors i figureta de xocolata.
Mona de fruita confitada: Ametlla torrada picada a trossos ò a làmines, fruita confitada, plomes de colors i figureta de xocolata.
Mona d’ous: Donar-li a la pasta forma de tortell de reis i col.locar els ous en cru. Enformar tot junt.
Espero que us hagin agradat i us facin servei o us donin idees per fer les vostres mones i pastissos.
Bon Profit!