Mona de Pasqua sense gluten

Mona Sara, mona de fruita, mona amb ametlles, mona tradicional d’ou. Pots fer la que més t’agradi. Sense gluten, esponjosa i deliciosa.

El motlle ha de ser d’aquells que pots desmuntar la paret.


Per una mona gran
Temps: 1 hora i 30 min

Bescuit:

Ingredients:

  • – 4 ous
  • – 200 gr de sucre
  • – 200 cc de llet
  • – 100 cc d’oli de girasol
  • – 300 gr de farina sense gluten de Gallo
  • – 1 sobre de llevat ràpid
  • – Unes gotes d’aroma de llimona i de mantega
  • – Un rajolí d’oli i farina pel motlle.
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és farmseparadormanopla-300x57.png

Elaboració:          

PAS 1: Es prepara un motlle rodó de 25 cm untat amb oli i espolsat amb farina.
PAS 2: En un bol s’hi posen els ous i s’hi barreja el sucre, tot remenant-ho.
PAS 3: S’hi afegeixen la llet i l’oli. Després s’hi posen les gotes d’aroma, la farina i el llevat, i es remena fins que la pasta és fina.
PAS 4: S’aboca tot al motlle i es cou al forn, previament calentat, a 160º, durant 50 minunts. El treiem i el deixem en una reixeta que es vagi refredant.
PAS 5: Un cop fred, el partim per la meitat per poder-lo farcir ja sigui de mantega, gema, mermelada, xocolata, el que vulguem.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és farmseparadormanopla-300x57.png

Preparo la GEMA:

Ingredients:

  • – 200 gr. de sucre
  • – 6 cullerades d’aigua
  • – 8 rovells d’ou

Elaboració:

PAS 1: Es desfan els rovells d’ou en un caçó i s’hi afegeix l’almíbar tebi sense deixar de remenar. Es treballa a foc molt lent ò al bany maria.

També la pots comprar ja preparada a la pastissería.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és farmseparadormanopla-300x57.png

Preparo la MANTEGA ENSUCRADA:

Ingredients:

  • – 1/2 kg. de mantega pomada
  • – 1/2 L. d’almíbar.

Elaboració:

PAS 1: Batre la mantega sola entre uns 5 i 10 minuts. Ha de quedar blanca.

PAS 2: Afegir mica a mica l’almíbar tebi i treballar la mescla.

PAS 3: Canvia una mica de color. Per fer-la de xocolata, només cal afegir una mica de Nesquick.

Elaboració:

Preparo l’ALMÍBAR:

Ingredients:

  • – 12 cullerades d’aigua
  • – 200 gr. de sucre
  • – Unes gotes de llimona

Elaboració:

PAS 1: Es posen a bullir els ingredients. Ha de quedar a punt de fil.

PAS 2: Muntem el pastís: Podem fer la combinació que vulguem. No hi ha res escrit. Feu servir la mànega pastissera pels adornos.

La mona Sara és la que es fa amb mantega i la de fruita ensucrada es fa amb la gema.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és farmseparadormanopla-300x57.png


GUARNICIÓ:

Mona Sara: Ametlla torrada picada a trossos ò a làmines, gemes de coco, flams, bombons, flors de pà d’àngel, plomes de colors i figureta de xocolata. Cal assegurar-se de que no tinguin gluten. Jo la faig amb ametlla torrada a làmines.

Mona de fruita confitada: Ametlla torrada picada a trossos ò a làmines, fruita confitada, plomes de colors i figureta de xocolata.

Mona d’ous: Donar-li a la pasta forma de tortell de reis i col.locar els ous en cru. Enformar tot junt.

Espero que us hagin agradat i us facin servei o us donin idees per fer les vostres mones i pastissos.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és farmseparadormanopla-300x57.png

Bon Profit!



Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie