El pa de pita és un tipus de pa tou originari del pròxim orient que sovint es cou a les parets dels forns i es pot fer amb molla o buit de manera que és molt fàcil omplir-lo amb els ingredients que més ens vingui de gust.
És un acompanyament perfecte per a tot tipus de menjars i sopars i el pots servir com a part de l’esmorzar juntament amb melmelada i mantega, també s’utilitza moltíssim amb cremes libaneses , per servir kebabs o falafel.
Un basiquín, jo me l’omplo de brie i el poso a la torradora 😉
Sense gluten, vegana
Per 4 persones
Temps: 40 minuts
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: En bol gran mescla la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal.
PAS 2: Afegeix la llet tebia i l’oli, mescla fins que s’integri (no la mesclis molt).
PAS 3: Fer boles de massa i dona-li forma les pites sobre paper encerat amb les mans.
PAS 4: Col.locar les pites en una safata de forn.
PAS 5: Forjeja a 250° de 10 a 14 minuts, fins que les pites s’inflin i quedin una mica dauradetes, donar-lis la volta i fornejar uns altres 3-4 minuts.
Bon profit!