Plat exquisit, reservat per les festes més especials. El plat en sí no té gluten, però les carxofes arrebossades sí que porten farina, així que tindriem que substituir-la per maizena, de trigo sarraceno, de cigró, etc… Jo pels arrebossats faig servir la maizena, no noto la diferencia.
Per 8 persones
Temps: 1 hora i 45 min.
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Primer farem l’acompanyament. Seguim l’enllaç pels timbalets de patata. És el que porta més temps.
PAS 2: Fem suc amb les llimones i el reservem per quan tallem la carxofa.
PAS 3: Posem la fregidora al foc a calentar, mentres pelem i tallem la carxofa i li posem llimona al damunt.
PAS 4: Posem farina en un plat. Escorrem la carxofa i la salem, l’enfarinem i la posem a la fregidora. Un cop feta la reservem en paper absorvent.
PAS 5: Preparem els plats. Col.loquem un timbal de patata, un parell de talls de carxofa i dos culleradetes o tres de confitura de taronja.
PAS 6: En una paella amb el foc a tope i ben calent posarem els talls de filet sense res més, ni sal ni oli ni res. Els farem 4 ò 5 minuts per banda. Ha de quedar crosta per damunt i cruós per dins. Massa cuit és una llàstima perque aquesta carn és més tendre una mica crua i en canvi queda estellosa si es cou massa.
PAS 7: Un cop fet, es sala i s’empebra i es va col.locant als plats.
PAS 8: Seguidament fem el foie. També fiquem el foie en una paella ben calenta sense oli. Ja veureu que és molt greixós i deix anar molt d’oli. Jo el vaig traient a mesura que surt del foie.
PAS 9: Un cop fet, salem amb sal maldon i empebrem. El col.loquem damunt del filet.
Bon Profit!